Szegedi hírek

2022.12.03. 15:01

Vonatozni is lehetett a Mikulással - Galéria

Már a hivatalos 9 órás kezdés előtt, miközben a technikusok és a szervezők a színpadot építették és a hangosítást szerelték, a Szent István tér több pontján várakozó gyerekek tűntek fel szüleikkel.

Munkatársunktól

Fotó: TOROK JANOS

A felfokozott érdeklődés oka csak 9 óra után lett nyilvánvaló, amikor már jókora sor kígyózott a tér Coop felőli oldalán. – Biztos nem a Démászhoz állnak sorba a napelem programért – viccelődött az egyik járókelő utalva ezzel arra, hogy a téren található az MVM ügyfélszolgálati irodája.

A Szent István téren szombat délelőtt a Terület- És Településfejlesztési Operatív Program (TOP) részeként a Közösség ereje programsorozatban ingyenes télapós kisvonatozást és ajándékosztást rendezett a szegedi önkormányzat. Ajándék Mikulás-csomagot az első kétszáz résztvevő kapott, ezért és az ingyenes városnéző kisvonatozásért kígyózott a sor, miközben a színpadon a Csiga Duó Gyermekzenekar a Fagymanó című dalával melegítette a közönséget. A várakozás közben forró teával és mazsolás kuglóffal kínálták a szülőket és a gyerekeket.

Közben az önkormányzat munkatársai elmondták, a Közösség ereje projektben ingyenes gyereknapot, családi napot, számítástechnikai képzést, nőkről szóló előadásokat és számos más programot szerveztek. Ez a szombati rendezvény az ünnepi készülődés volt. Szombat délután a felsővárosi Fatima háznál folytatódott a Mikulás programja. Jövő szombaton pedig a Télapó puttonya címmel a Szent-Györgyi Albert Agórában folytatódik az ünnepi készülődés kézműves foglalkozással és a Pom-Pom együttes koncertjével.

Címkék#szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában