Szegedi hírek

2023.03.18. 10:30

Kettős szerepben lép Mészáros Máté a Dóm tér szípadára

delmagyar.hu

Az eunuch és a dzsinn szerepét is a Jászai-díjas színművész alakítja az Ezeregy éjszakában. Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok

Mészáros Máté Jászai Mari-díjas színművész is közreműködik az Ezeregy éjszaka című world musicalben nyáron a Dóm téren

 – tájékoztatott a Szegedi Szabadtéri Játékok közleményében. A művész kettős szerepben lép színpadra Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István ősbemutatójában, amely augusztusban 6 alkalommal lesz látható.

Mészáros Máté az előző évadban lépett először hazánk legnagyobb szabadtéri színpadára John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse Chicago című musicaljében. A hírnévért törtető bűnözők és nagystílű ügyvédek világában sokszor elveszettnek tűnő „Mr. Celofán”, azaz Amos Hart szerepében idén is visszatér a Dóm térre. A láthatatlanságról énekelt szívbe maró szólóját ezúttal három alkalommal, július 28-án, 29-én és 30-án láthatják a Chicago nézői. 

Augusztus 11-től pedig az Ezeregy éjszakában kettős szerepben, eunuchként és dzsinnként is megcsillogtatja majd tehetségét. 

A történet jelenében udvari eunuchot játszom, és amikor Seherezádé mesél, akkor egy dzsinn vagyok az Ezeregyéjszaka történetében. Izgalmasan hangzik, és amit a zenei anyagból eddig hallottam, az is tetszett. Eunuchként pedig reménykedem benne, hogy sok szép táncoslányt őrizhetek majd a színpadon

 – mondta. 

Tehát a kétszintes történet mindkét rétegében lehetőséget kap megmutatni komikusi képességeit. A színművész azt is elmondta, meggyőződése szerint egy-egy hasonló karaktert nem a konkrét színészi eszközök megléte, hanem az előadó saját megnyerősége képes igazán a nézők szívébe lopni. Ráadásul a dzsinn alakja sokak szemében egyet jelent magával a keleti mesevilággal, így szerepe komoly jelentőséggel bír az előadás egészére nézve. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában