Helyi kultúra

2023.05.29. 09:52

Szaköörök alkotásaiból nyíilik kiállítás Sándorfalván

delmagyar.hu

Idén februártól öt szakkör elindítására nyílt lehetőség a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával.

A Budai Sándor Művelődési Ház termeiben heti rendszerességgel dolgoztak a csoportok és készültek a könnyebbektől a nehezebbekig a szebbnél-szebb tárgyak mézeskalács, nemezelés, papírfonás, quilling és tojásfestés témakörökben. A közel ötven fő részvételével, négy hónap alatt készített számos alkotásból nyílt kiállítás a Pallavicini Kastélyban kedd délután.

A kiállítást Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester és Csányi Edit igazgató nyitotta meg. A szakkör tagok közül Faragóné dr. Földi Erzsébet, Farsang-Frindt Krisztina és Bubrják Lászlóné beszéltek szakköri élményeikről. A rendezvényt a sándorfalvi Budai Sándor Citerazenekar csokra zárta.

A meghirdetett szakkörök célja a népi hagyományokból eredő, elfeledett mesterségek felelevenítése és megismertetése, és a közös tanulás segítségével öntevékeny csoportok megteremtése volt.

Előreláthatólag ősztől folytatódik a szakkörök munkája a Sándorfalvi Művelődési Ház és Könyvtár támogatásával.

A megnyitót követően lehetőség volt a kastély termeiben berendezett kiállítások megtekintésére is.

A szakkörökön készített tárgyakból válogatott kiállítás június 6-ig tekinthető meg a kastély nyitvatartási ideje alatt: pénteken, szombaton és vasárnap 10.00 – 12.00 és 13.00 – 18.00 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában