Szegedi egyetemi hírek

2023.09.27. 15:00

Karikó Katalin is Szegedre látogat az Őszi Kulturális Fesztivál keretében

Fényfestés, kiállítások, homokanimáció, hangversenyek, közéleti beszélgetések, könyvbemutatók, de születésnapi buli is szerepel a 27. Őszi Kulturális Fesztivál kínálatában. Karikó Katalin a JATE Klubban tart majd szemináriumot.

Koós Kata

A szervezők elmondták, az egyetemen működő művészeti csoportok mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkoznak be a fesztivál másfél hónapja során. Fotó: Gémes Sándor

Október 3-án kezdődik a Szegedi Tudományegyetem Őszi Kulturális Fesztiválja, amelynek keretében egészen november 13-áig kínálnak kulturális csemegéket a szegedi közönségnek. A programokról a főszervező, Tajti Gabriella elmondta, a hivatalos megnyitó 18 órakor lesz, akkor nyílik meg Cakó Ferenc Arany Pálma-díjas animációs filmrendező kiállítása a Rektori Hivatal átriumában, aki október 13-án homokanimációs előadással is kedveskedik a szegedi kultúrabarátoknak.

A nyitónapon startol a fesztivál hagyományos Vers délben sorozata is, elsőként idén is Fendler Judit kancellár mond el egy szívének kedves költeményt. Este fél hattól a Népzenei Kamaraműhely muzsikál majd a Dugonics téren héttől a Docpiano Band ad koncertet, fél nyolckor pedig elkezdődik  rektori épület látványos, színpompás fényfestése. 

Fotó: Gémes Sándor

Az újranyitott JATE Klubban 21 órától a Szegedi Egyetemi Színház zenekara, a Naked SZESZ ad lemezbemutató koncertet. Varga Norbert művészeti vezető elmondta, az egyetemi társulat október 30-án Pintér Béla Kaisers TV, Ungarn című színművét mutatja be a Pinceszínházban.

A sajtótájékoztatón Száz Krisztina, a Szegedi Egyetemi Énekkar vezetője is részt vett, aki arról számolt be, hogy az egyetem legrégebbi művészeti csoportjának létszáma és lelkesedése is óriási az új tanév elején. A 85 fős kórus október 1-jén, a zene világnapján lép fel a Szent-Györgyi Albert Agórában. 

A fesztivál meghatározó helyszíne lesz az idén ötvenéves JATE Klub, amelynek születésnapját október 7-én ünneplik zenés múltidézéssel, tortával és pezsgővel. Október 12-én pedig Karikó Katalin tart majd szemináriumot az ikonikus pincében, erre a programra előzetesen regisztrálnia kell majd az érdeklődőknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában