Ismét adakoztak

2020.04.15. 12:01

Ezúttal lángost vittek a szurkolók az SBO-ra

Példamutató magatartásról tesznek tanúbizonyságot Szurkolók Magyarországért egyesület tagjai, többek között a Blue Front 1993 Hódmezővásárhely.

Becsei Dávid

Szinte minden napra jut adomány, amelyet a szurkolók elvihetnek a vásárhelyi egészségügyben dolgozóknak. FOTÓ: FACEBOOK

A koronavírus-járvány közepette a vásárhelyi szurkolók teljes erőbedobással segítik lehetőségeikhez mérten az egészségügyi dolgozókat. Az elmúlt napokban öt darab vérnyomásmérőt vásároltak a vásárhelyi SBO számára, véradáson jártak, pizzát, ásványvizet, üdítőket vittek a frontvonalban levőknek, míg tegnap negyven darab lángost juttattak el a helyi kórház és mentőállomás dolgozóinak a részére.

A vásárhelyi szurkolók természetesen várják mindenki segítségét, hogy még jobban megkönnyíthessék az egészségügyben dolgozók mindennapjait ebben a nehéz időszakban.

Szinte minden napra jut adomány, amelyet a szurkolók elvihetnek a vásárhelyi
egészségügyben dolgozóknak. FOTÓ: FACEBOOK

A mozgalmat a Szurkolók Magyarországért csoport indította el, amelyhez rengeteg városból csatlakoztak.

– Harmadik hetéhez érkezett mozgalmunk, húsvét alkalmával pedig készítettünk egy összesítést eddigi akcióinkról. Büszkék vagyunk rá, hogy összefogásunk napjainkra hatalmasnak nevezhető segítségnyújtási lavinát indított el. A futballszurkolókon kívül más sportágak szimpatizánsai is csatlakoztak hozzánk – áll a közleményükben.

Összesítésük alapján közel 100 darab orvosi eszközt adtak eddig át, valamint egy darab lélegeztetőgépet. Négymillió forintot gyűjtöttek a kórházak javára az egész országban a szurkolók, több, mint 1500 pizzát, 200 adag meleg ételt, több száz kilogramm tartós élelmiszert, kávét, teát és édességet szállítottak ki. A segítséget képezte még a teljesség igénye nélkül 3 tonna mosópor, 500 liter öblítő, 1000 liter fertőtlenítő, 20 ezer maszk és kesztyű, valamint 65 számítástechnikai eszköz és 25 háztartási gép, műszaki cikk.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában