Nehéz döntést hoztak

2020.11.26. 19:48

Tavasszal újult erővel folytatnák

Idő előtt fejeződtek be a Divízió II. küzdelmei a CFS Guardians számára: a Csongrád-Csanád megyei amerikaifutball-csapat bár remekül szerepelt az idén, a járványhelyzet miatt lezárták a szezont. Most abban reménykednek, hogy tavasszal újra játszhatnak.

V.P.

A narancsmezes csapat remekül teljesített idén, jövőre hasonló szereplést remélnek. Fotó: Török János

Fotó: Török János

Nehéz, de konszezusos döntést hoztak a Divízió II.-ben szereplő amerikaifutball-csapatok, amelyek a koronavírus-járvány miatt közösen arra kérték a Magyar Amerikai Futball Szövetséget, hogy hirdessen végeredményt a bajnokságban, amelynek alapjául az alapszakaszbeli eredményeket vegye figyelembe. Ennek a szövetség helyt is adott, így véget ért az idény, az alapszakaszban nyújtott teljesítmény alapján pedig a Guardians második lett a ma­­gyar harmadosztályban.

– Nagyon nehéz döntés volt, de a játékosok védelmét tartottuk szem előtt. Elméletileg tavaszig van szünetünk, hiszen most a tavaly tavaszi idényt játszottuk le, de a folytatás függ az egészségügyi helyzettől. Kis pihenője van a csapatnak, de heti egy, elméleti edzés van, és várjuk az információt a továbbiakkal kapcsolatban – nyilatkozta lapunknak Baranyi Ernő, a csapat vezetőedzője.

A Guardians mind a négy idei meccsét megnyerte, közte pedig akadtak bravúros sikerek is, viszont elmaradt a rájátszásbeli szereplés.

A narancsmezes csapat remekül teljesített idén, jövőre hasonló szereplést remélnek. Fotó: Török János

– Ha meccsen vívtuk volna ki a második helyet, az sokkal jobb érzés lett volna. Az összes mérkőzésünkre nagyon büszkék vagyunk, ez az eredmény pedig egy remek előjel, hiszen a többi, rájátszásba jutott csapat keretében volt magasabb osztályból érkező játékos, mi pedig csak a saját emberanyagunkból dolgoztunk. Jövőre hasonlóan szép eredményben bízunk – tette hozzá Baranyi Ernő.

A 2018-ban megalakult klub folyamatosan lépked előre, és egyre szélesebb bázissal dolgozhat.

– Sok tartalék maradt a csapatban, több kezdőjátékosunk nem vállalta a szezont, és újoncaink is voltak, akadt, aki éppen betöltötte a 16. életévét. Persze rengeteget kell még fej­lődnünk, ha magasabb osztályba szeretnénk lépni – zárta a vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában