Pályán a magyar válogatott

2021.03.12. 10:00

Ellenfelet kapott a MOL-PICK Szeged a magyar kupában

A válogatott-héten eldőlt, a Mol-Pick Szegednek a Tatabányát kell majd legyőznie idegenben, hogy bejusson a kézilabda-magyarkupa négyes döntőjébe. Magyar–szlovák meccset rendeznek ma 19 órától (élő: M4 Sport), Juan Carlos Pastor elhagyhatta a karantént.

Becsei Dávid

Nem unatkozik. Rosta Miklósra fontos feladatok várnak a válogatottnál, majd a szegedi klubjában is. Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Ezen a héten nem játszik a Mol-Pick Szeged, ugyanis válogatotthét van. A Szegeden maradt játékosok edzenek, Zsitnyikov és Kaspárek az Európa-bajnokságra selejtez hazájával, míg Gaber és Bombac az olimpiai kvalifikáción vesz részt a hétvégén, a magyar válogatott pedig az Eurokupában Szlovákia ellen lép pályára kétszer a tervek szerint.Pastor szabadult

Több gonddal is küzdött a Mol-Pick az elmúlt két hétben. Előbb Juan Carlos Pastor vezetőedző, majd a balatonfüredi meccset követően Bodó Richárd produkált pozitív koronavírustesztet, valamint többen sérüléssel bajlódnak.

– A Míster hál’ istennek nagyon jól érzi magát, mondhatjuk, hogy nagyon könnyen lépett túl a fertőzésen, csütörtökön már elhagyhatta a karantént is

– árulta el a klubhonlapon a másodedző, Krivokapics Marko.

– Nincsenek és nem is voltak tünetei, kisebb megfázással megúszta. Szerencsére a fertőzött játékosoknak sem volt semmi komoly tünetük, 1-2 nehezebb napnál nem volt több senkinek, így Bodónak sem. Hamarosan mindenki elhagyhatja otthonát, és megkezdhetjük az ilyenkor szokásos folyamatot az orvosi vizsgálatokkal. A sérültek közül van, aki már velünk edz, Borut Mackovsekre és Bánhidi Bencére valószínűleg már a közeljövőben számíthatunk – közölte a jó híreket.

Következik a Tatabánya

A Grundfos Tatabánya KC ­ki­élezett mérkőzés végén 29-27-re győzött Gyöngyösön, így eldőlt, a Mol-Pick Szegednek a Bányászon át vezethet az útja a magyar kupa négyes döntőjébe, amelyet április 10–11-én rendeznek meg, egyelőre még ismeretlen helyszínen. A negyeddöntőt március 24-én 18 órától Tatabányán játssza a Pastor-csapat.Két meccs Szlovákiával

A tünetmentes, koronavírussal fertőzött Bodó Richárd, valamint a sérült Bánhidi Bence, Balogh Zsolt és Borbély Ádám nélkül játszik két meccset a magyar férfi-kézilabdaválogatott Szlovákiával az Eurokupában. Ma 19 órakor (élő: M4 Sport) Pozsonyban, vasárnap 15 órakor Győrben találkoznak.

– Sajnáljuk, hogy Bodó nem készülhet velünk, reméljük, nem lesz változás a többi játékost illetően, aki itt van, az egészséges marad. Délelőttönként erőnléti, délután labdás edzéseink vannak, igyekszünk minden játékelemet felfrissíteni, begyakorolni. Ezeket a mérkőzéseket pedig a hibáink kijavítására, az együttes összecsiszolására remekül fel tudjuk használni. Figyelemmel kísértük a szlovákok szerda esti, spanyolok elleni összecsapását is, amely szintén segíti a pénteki és vasárnapi meccsekre való felkészülésünket – számolt be a szövetség honlapján Gulyás István szövetségi kapitány.

Szita Zoltán: Szeged?

Az M4 Sport televízió értesülése szerint a Mol-Pick Szeged megegyezett a magyar válogatott balátlövő Szita Zoltánnal, valamint a klubjával, a lengyel Orlen Wisla Plockkal, a 23 éves játékos legkésőbb jövő nyáron Szegedre igazol. Szita 2019-ben állt légiósnak, amikor Balatonfüredről távozott Lengyelországba, ahol októberben 2023 nyaráig meghosszabbította szerződését, de úgy néz ki, ezt már nem tölti ki.

2016 óta a Telekom Veszprém felnőttkeretéhez tartozott, de 2017 és 2019 között a Balatonfüredi KSE-nél szerepelt kölcsönben.

Az M4 Sport az értesüléssel kapcsolatban a Mol-Pick Szegedet is megkereste, azonban a klub nem erősítette meg és nem is cáfolta azt.

A magyar válogatott kerete Szlovákia ellen

Kapusok: Bősz Dániel (Balatonfüred), Mikler Roland (Szeged), Székely Márton (Veszprém).

Jobbszélsők: Hornyák Péter (Tatabánya), Rodríguez Pedro (Balatonfüred).

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Tatabánya), Máthé Dominik (Elverum, norvég).

Irányítók: Győri Mátyás (Tatabánya), Hanusz Egon (Csurgó), Lékai Máté (Veszprém), Nagy Bence (Ferencváros).

Beállók: Rosta Miklós (Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya), Topic Petar (Balatonfüred).

Balátlövők: Ligetvári Patrik (Veszprém), Szita Zoltán (Plock, lengyel).

Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Sunajko Stefan (Tatabánya).

Szövetségi kapitány: Gulyás István.

Nem unatkozik. Rosta Miklósra fontos feladatok várnak a válogatottnál, majd a szegedi klubjában is. Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában