teke

2021.05.29. 09:35

Nyírségi zárás

Az utolsó fordulójához érkezett a férfi tekecsapat szuperliga 2020–2021-es idénye. A már bajnok Zengő Alföld Szegedi TE ma 13 órától Nyíregyházán fejezi be a szezont.

M. J.

Nyugodt utazással telhet már a mai napja a Zengő Alföld Szegedi TE férfi tekecsapatának, amely a 2020–2021-es szuperliga 22., utolsó fordulójában Nyíregyházán vendégszerepel. A 14. bajnoki címét begyűjtő alakulat a meccs esélyeseként várja a nyírségi találkozót, és ennek szellemében is kel útra.

A két együttes az őszi szezonban nem játszott egymással, hiszen a Nyíregyháza már előre jelezte mind a szövetségnek, mind a szegedi csapatnak, hogy nem tud eljönni az újszegedi teke- és bowlingcentrumba a koronavírus-járvány miatt megfogyatkozott csapatával. Így azt a meccset a zöld asztalnál 8:0-ra nyerte meg a Zengő Alföld.

Közben a nemzetközi esemé­nyekkel kapcsolatban egyre több információ lát napvilágot. A csapat-világbajnokságnak a szlovéniai Kranj (férfiak) és Kam­­sik (nők) ad otthont au­gusztus 30. és szeptember 4. kö­­zött. A 2020-as Bajnokok Ligája négyes döntőjének még nincs dátuma, de az biztos, ha Németországban Bajorország lesz a házigazda, na­gyon komoly tesztelési folyamaton kell átesniük a csapatoknak, így a szegedinek is.

A tervek szerint a leendő hétvégi meccsek előtt szerdán kell PCR-tesztet csináltatni, annak az eredményét csütörtökön átküldeni a szervezőknek, majd a péntek hajnali indulás után szombaton és vasárnap lehet az elődöntőket, illetve a helyosztókat megrendezni zárt kapuk mögött, miközben a helyszínen még háromszor tesztelik a csapatokat...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában