Döntetlenje után megszerezte első győzelmét a walesi válogatott

2021.06.17. 18:48

Bale vezérletével nyertek

Négyre növelte pontjai számát a 16. labdarúgó-Európa-bajnokság A csoportjában Wales, miután 2–0-ra legyőzte Törökország együttesét.Törökország, amelynek válogatottja a torna legfiatalabb átlagéletkorú csapata, az Eb nyitómérkőzésén tükörsima 3–0-s vereséget szenvedett az olaszoktól.

delmagyar.hu

Nehéz helyzetben. Két mérkőzés után pont és rúgott gól nélkül áll Törökország csapata az Európa-bajnokságon. Fotó: MTI

Forrás: MTI

Fotó: Tolga Bozoglu

A csapat védekezése és támadása sem működött olajozottan, és ami még inkább aggasztó lehetett Senol Günes szövetségi kapitány számára, hogy a kapott gólok után játékosai mentalitása is problémássá vált. A walesiek döntetlennel hangoltak, Svájc csapatával játszottak 1–1-et.

Aaron Ramsey lépett elő főszereplővé az első félidőben. A Juventus játékosa két egészen elképesztően nagy ziccert elhibázott, a harmadikat viszont nem puskázta el, és értékesítette Gareth Bale pazar gólpasszát.

1–0-val fordulhattak a csapatok, a második félidőben pedig folytatódott Bale kálváriája, aki hosszú idő óta nem rúgott gólt nemzeti csapatában. A 61. percben vele szemben követtek el szabálytalanságot egy elsőre igencsak nehezen megítélhető helyen, a tizenhatos sarkának közelében. A videóbíró gyorsan megállapította, hogy Bale-nek az a lába, amelyet eltaláltak, a büntetőterületen belül volt, így tizenegyest rúghatott a 31 éves támadó, amelyet a kapu fölé lőtt. Ha ez nem lett volna elég, ezután balszerencséjére egy rápattant labda is a háló helyett az üres kapu mellé gurult.

A francia bajnok Lille színei­ben idén 16 gólig jutó Burak Yilmaz előtt adódott a törökök legnagyobb lehetősége, amikor egy pontrúgás után teljesen üresen, körülbelül öt méterre a kaputól lőhetett, ám nem sikerült betalálnia, Roberts pedig Bale szöglet utáni szép befutását követően megadta a kegyelemdöfést. Törökország az első mérkőzéshez hasonlóan ismét rúgott gól nélkül kapott ki, 2–0-val ért véget a találkozó. A 21 órakor kezdődött Olaszország–Svájc mérkőzés lapzártánk után ért véget.

 

Törökország 0 (0)

Wales 2 (1)

Baku, Olimpiai Stadion. Vezette: Artur Dias (portugál).

Törökország: U. Cakir – Z. Celik, Ayhan, Söyüncü, Meras (Müldür, 72.) – Karaman (Dervisoglu, 75.), Calhanoglu, Yokuslu (Demiral, a szünetben), Tufan (Yazici, a szünetben), Ünder (Kahveci, 83.) – B. Yilmaz. Szövetségi kapitány: Senol Günes.

Wales: Ward – C. Roberts, Mepham, Rodon, B. Davies – Morrell, Allen (Ampadu, 73.) – Bale, Ramsey (Wilson, 85.), D. James (N. Williams, 90+4.) – K. Moore. Szövetségi kapitány: Rob Page.

Gólszerzők: Ramsey (43.), C. Roberts (90+5.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában