Szeged

2021.06.08. 09:29

Tíz gólt rúgtak a Dékány Géza emlékének szentelt meccsen – Fotók

Egykori remek labdarúgók, korábbi klubvezetők vettek részt azon a mérkőzésen, amelyet a 80 éve született SZEOL-szakosztályvezető, Dékány Géza emlékére szervezett meg a lánya.

M. J.

20210606 Szeged Emlékmeccs Dékány Géza emlékére a Kisstadionban. Képen: Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Ujhelyi István passzolta oda Kozma Györgynek a labdát, aki Orosházi Lászlóhoz játszotta azt, majd a támadás végén Fütyü Illés érkezett a kapu elé. Az említett támadásépítésből is látszik, milyen komolyan vették a részvételt a meghívottak a SZEOL egykori szakosztályvezetője, az 1997-ben 56 éves korában elhunyt Dékány Géza emlékére megrendezett mérkőzést.

Együtt az emlékezők. Jól sikerült a rendezvény, amelyet Dékány Géza lánya, Dékány Györgyi (elöl labdával) szervezett meg az újszegedi Kisstadionban. Fotó: Karnok Csaba

Az éppen a meccs napján 80 évvel ezelőtt született egykori szakember lánya, Dékány Györgyi volt az ötletgazda, és bizony az újszegedi Kisstadionban a Tóth Gábor, Szekeres Ferenc bírópáros sípszavára elkezdődött találkozón nem csak a pályán és a kispadon voltak ismert egykori labdarúgók vagy futballvezetők.

Többek között Bánáti Antal, Dobóczky Károly, Thékes István, Barok István, Dékány András, Himer István, Gerecz Péter, Móricz István, Polyvás Tamás, Gedei József, Stumpf Gábor és fia, ifj. Simai Zoltán, Masa Gyula, Bacsa Gábor, Kékes-Szabó Andrea, Kántor Ferenc, Deák Ferenc vagy Halkó Pál egyaránt ott volt a kétszer 20 perces mérkőzésen – több mint hatvanan jöttek el emlékezni.A kezdőrúgást a 84 éves Tóth Lajos végezte el, a mérkőzést pedig a Dékány Géza által alapított SZAK öregfiúk csapata nyerte.

– Jól sikerült a rendezvény, mert sokan eljöttek, és ugyan akadtak, akik az ígéretük ellenére nem futballoztak, pedig jó lett volna újra látni őket, de ennek ellenére remekül éreztük magunkat. Mi így ünnepeltük a szegedi labdarúgást

– nyilatkozta Dékány Györgyi, aki megköszönte a segítséget a meccs és a harmadik félidő létrehozásában Nógrádi Tibornak, az MLSZ Csongrád-Csanád megyei igazgatójának, valamint a mezeket biztosító gyálaréti klubnak, illetve Gerecz Péternek.

– Sok régi ismerőssel találkozhattam újra, éppen ezért volt nagyon hasznos a meccs. Nagyon jól éreztem magam. Éppen olyan volt ez a meccs és a szervezés, mint amilyen ember Dékány Géza volt: remek

– mondta a Vasassal, a Debrecennek, a Szegeddel és a Salgótarjánnal az NB I.-ben szerepelt középpályás, Orosházi László (65).

SZAK–Dékány Géza barátai 6–4 (4–2)

Mérkőzés Dékány Géza emlékére, Szeged, Kisstadion, SZAK-pálya, 50 néző.

Vezette: Tóth G., Szekeres F.

SZAK: Dinnyés Z. – Augusz J., Daru S., Dézsi B., Fenyvesi L., Kozma J., Nádudvari I., Pusztaszeri T., Rácz L., Stefanik L. Edző: Szamosvölgyi Zoltán.

Dékány Géza barátai: Ujhelyi I. – ifj. Adányi, Fütyü I., Gyetvai A., Hunvölgyi, Kozma Gy., Orosházi L., Papp G., Vígh, Nagy L. Edző: Szilágyi Dezső.

Gólszerzők: Fenyvesi L. 3, Nádudvari I., Kozma J., Dézsi B., ill. Gyetvai A. 3, Orosházi L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában