Győztes női bemutatkozás

2021.06.10. 20:57

Vágó Fanni, Savanya Csilla és Csányi Diána is szerepet kapott a magyar csapatban – Galéria, videó

A szegedi Szent Gellért Fórumban a magyar és a szerb női labdarúgó-válogatott játszotta az első nemzetközi mérkőzést, amelyen a több Csongrád-Csanád megyei játékost is felvonultató hazai csapat győzött.

Mádi József

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Vágó Fannival a kezdőben futott ki a szegedi Szent Gellért Fórum gyönyörűen előkészített, kiadós eső áztatta centerpályájára a magyar és a szerb női futballválogatott – ez volt a létesítmény első nemzetközi tesztje, hétfőn 17 órától pedig ugyanezekkel a főszereplőkkel jön a második is.

Visszatérve a szegedi származású Vágóra, tegnap csúcsbeállító lett azzal, hogy csapatkapitányként kezdett a felkészülési meccsen, és ha hétfőn is játszik, ő lesz minden idők legtöbbszörös magyar női válogatott labdarúgója.

Most 126 szereplésnél tart, ezzel érte utol az eddigi elsőt, Hummel-Schmuczer Angélát. Az FTC játékosa, Vágó emléket is kapott a meccs előtt a magyar szövetségtől.

A magyar női csapat Szegeden és Mórahalmon edzőbározik, ebbe a képbe illeszkedik bele a szerbek elleni két edzőmeccs. Vágó mellett a szegedi kapus, Schildkraut Fruzsina (Diósgyőr) és Savanya Csilla (KÉSZ-St. Mihály), valamint a sándorfalvi Csányi Diána (MTK) a kispadon kapott helyet a kezdéskor. A két csapat egyforma játékerőt képvisel: a magyar 43., a szerb a 41. az aktuális FIFA-rangsorban.

Egy szöglet utáni szerb fejes jelentette az első komoly lehetőséget, mindez a negyedik percben történt.

Zágor (St. Pölten) egy labdaszerzés után emelt messziről fölé, majd Fenyvesi (FTC) tévesztette el nem sokkal a bal felső sarkot. A 12. percben Cankovics (Rosengard) jobbról befelé törve ballal emelte a labdát a felső lécre.

A 27. percben szép jobb oldali támadás végén Zágor lövését kiütötte a szerb kapus, ám a kipattanóra érkezett Zeller (Leverkusen), aki közelről a kapuba passzolt, 1–0.

Videón a harmadik gól.

A magyarok német szövetségi edzője, Margret Kratz a szünetben kettőt cserélt, érkezett a szegedi Savanya is, aki másodszor lett válogatott. Rögtön egy fontos blokkal kezdett, meg is kapta a szurkolóitól a tapsot. Később érkezett Csányi Diána is, Mijatovicsot (BK Hacken) második sárga után kiállították, innentől kezdve pedig nem volt kérdés a magyar siker, főleg mert Pápai (MTK) is betalált.

Magyarország–Szerbia 4–0 (1–0)

Női felnőtt válogatott felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Szeged, Szent Gellért Fórum, 400 néző. Vezette: Olga Zadinova (Alezarova, Pavlackova – csehek).

Magyarország: Samu – Mosdóczi, Turányi, Szabó V. (Savanya, a szünetben), Csiki – Csiszár (Pusztai, 54.), Fenyvesi – Nagy V. (Papp L., a szünetben), Vágó F. (Pápai, 76.), Zeller (Németh L., 76.) – Zágor (Csányi, 62.). Szövetségi edző: Margret Kratz.

Szerbia: Cetinja – Blagojevics, Slovics, Damjanovics, Frajtovics (Ilics, a szünetben) – Cankovics, Stefanovics (Sztankovics, 79.), Filipovics (Jankovics, a szünetben) – Poljak, Matejics (Stuper, a szünetben), Mijatovics. Szövetségi kapitány: Predrag Grozdanovics.

Gólszerzők: Zeller (27.), Pápai (78.).

Kiállítva: Mijatovics (61.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában