Kontrollálhatatlan öröm

2021.07.08. 11:59

Az olasz lapok Donnarummát és Jorginhót emelték ki a győzelem kapcsán

Az olasz újságok érthetően nem spóroltak a jelzőkkel a válogatott döntőbe jutása kapcsán, míg a spanyol lapok inkább bosszankodtak az elődöntő után, hiszen a hispánok jó játékot mutattak, de ezúttal elmaradt a siker. Hogy a londoni döntőben Angliával vagy Dániával játszik Olaszország, az tegnap, lapzártánk után dőlt el.

V. P.

Rómában is fogták a fejüket az olasz drukkerek, ám végül örülhettek, csapatuk ott van a döntőben.<br /> Fotó: Mti

Fotó: Alessandra Tarantino

– Fieszta! Olaszország a döntőben, heroikus küzdelem után – állt a La Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilap címlapján, miután Roberto Mancini csapata büntetők után győzött Spanyolország ellen az Európa-bajnokság elődöntő­jében.A római Corrierre dello Sport kontrollálhatatlan örömről írt, valamint két játékost emelt ki a válogatottból: a tizenegyesrúgások során egy büntetőt hárító Gianluigi

Donnarummát, valamint a sorsdöntő büntetőt hidegvérrel értékesítő Jorginhót, aki ezzel továbbra sem rontott el tizenegyest a válogatottban, immáron hatból hat a mérlege.

A torinói Tuttosport kiemeli, a csapat tagjai a belgák ellen súlyosan megsérült Leonardo Spinazzolát éltették a meccs után.

A spanyol újságok bár szomorúan tudósítottak a meccsről, viszont kiemelték, emelt fővel veszített Luis Enrique csapata. – Becsülettel – foglalta össze egy szóban a Marca. Az As egy picit erősebb jelzőt használt, viszont abban egyetértettek, hogy a spanyol válogatott megérdemelte volna a továbbjutást. A Mundo Deportivo címe egészen egyszerűen összegezte a meccset: Finito. A katalán Sport is kitért rá, érzésük szerint igazságtalanul esett ki az Eb-ről a spanyol csapat, amely jobban játszott ellenfelénél, ám ezúttal ez nem párosult eredményességgel.

Rómában is fogták a fejüket az olasz drukkerek, ám végül örülhettek, csapatuk ott van a döntőben.

Fotó: Mti

Így látta Vellai Áron

Az elődöntő kapcsán megkérdeztük Vellai Áront, az NB II.-be feljutott Tiszakécske erőnléti edzőjét, hogy látta az olasz–spanyol mérkőzést.

– Szerencsések vagyunk, hogy ilyen korban élünk, amikor egy Eb-elődöntőben, egy koronavírussal teletűzdelt szezon után egy ilyen színvonalas, intenzív meccset láthatunk. Két remekül felkészített csapat játszott. Minden elismerést megérdemelnek a stábok, mert ilyen szintre fel tudták hozni a két válogatottat. Ehhez nagyon komoly háttérmunkára volt szükség. Az olaszok szereplése nem meglepetés, mert aki ilyen hosszú veretlenségi szériával bír, az egy nagyon komoly csapat. A spanyolok, függetlenül attól, hogy ki játszik a csapatukban, ezt a játékot tudják hozni. Az olasz válogatotton látszik az erős kohézió, sugárzik róluk az, hogy mennyire bíznak a másikban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában