Egyre magasabban van a léc

2021.10.26. 08:52

Csodás eredmények és remek országos bajnokság a Haász SZUE háta mögött

Újra a házigazda szerepében tündökölt a szegedi Haász SZUE egyesülete, amely a Tiszavirág Sportuszodában látta vendégül a hosszútávúszó országos bajnokság indulóit egy igazán színvonalas, és Tisza-parti címvédésekkel tarkított versenyen.

Tóth Alex

Olasz Anna 10 kilométeren megvédte címét, 5 kilométeren ezüstérmet szerzett. Fotó: Tésik Attila/Haász SZUE

Egy olyan rangos viadal megrendezése, mint egy országos baj­­nokság, bármelyik sportágban nagy megtiszteltetés, ám egyben hatalmas felelősség is a rendező számára. A szegedi Haász SZUE idén már több ízben is bizonyította, hogy alkalmas erre a nemes feladatra – legutóbb például a hosszútávúszó országos bajnokság házigazdájaként, amelynek péntek és vasárnap között a Tiszavirág Sportuszoda adott otthont.

Fényesen mutató szegedi ér­­mek és még fényesebben csillogó versenyzői mosolyok jellemezték a bajnokságot, amelyben a Tisza-parti fiatalok közül Fábián Bettina és Pádár Nikolett saját korosztályukban 1500 és 5000 méteren is aranyérmet szereztek, míg Vas Luca 5 kilométeren, Olasz Anna pedig 10 kilométeren védte meg országos bajnoki címét. Előbbi 10 kilométeren bronz-, utóbbi 5 kilométeren ezüst­­medállal is gazdagodott.

Olasz Anna 10 kilométeren megvédte címét, 5 kilométeren ezüstérmet szerzett. Fotó: Tésik Attila/Haász SZUE

– Óriási megtiszteltetés, hogy a Magyar Úszó Szövetség ránk gondolt a verseny rendezésével kapcsolatban. Ami nagyon fontos, hogy a hossztávúszó verseny speciális viadal, de látszik, hogy nagyon nagy érdeklődés kezd kialakulni erre a típusú kiírásra. Ezt jól mutatja, hogy a Tiszavirág Sportuszodában 380 versenyző 450-szer rajtolt, ami majdnem egy normál verseny számaihoz közelít – kezdett bele értékelésébe a Haász SZUE elnöke, Nagy Attila, aki ezután kitért az együttes céljaira is.

– Komoly célunk, hogy mindig egy kicsit emeljük a lécet. Kezdtük ezt egy bemutatkozó versennyel, majd megtartottuk a Naturtex Kupát, a cápa korosztály országos bajnokságát követően most pedig már a felnőtteknek rendezhettünk ob-t. Novemberben a Modern Városok Kupája a következő állomás, amely már egy FINA által is akkreditált verseny. Mindig próbáljuk növelni a színvonalat, ezzel is megfelelve a kihívásoknak, és ebben nagyon komoly partnerünk a Szegedi Sport és Fürdők Kft. – fogalmazott a szakember.

A hangulat mellett a szegedi eredmények is kiválóak voltak, így Gellért Gábor, a Haász SZUE vezetőedzője és a magyar nyílt vízi úszók szövetségi kapitánya is pozitív hangnemben értékelt az egyesület közösségi oldalán.

– Vas Luca címvédése és Olasz Anna ezüstérme várható volt, de a többiek megleptek, különösen Pádár Nikolett és Paksi Zsombor. Niki 100 és 200 méterre szakosodott, így tőle kiváltképp nagy szó, hogy nemcsak beleállt ebbe a munkába, de bajnoki címet is szerzett. Luca és Anna mozgása nyilván nem volt olyan friss a pénteki 10 km után, de így is hozták az újabb medálokat. A Haász SZUE nyolc éremmel, köztük hat bajnoki címmel zárta a szegedi ob-t, ehhez minden szegedi úszónak szívből gratulálok – foglalta össze érzéseit Gellért Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában