Szegedi hírek

2022.02.01. 11:00

Még ma éjfélig lehet nevezni

A mai napon még várják a jelentkezőket a szegedi úszónapra: szombaton reggel nyolctól egészen délig teljesíthető az ötpróba kihívás következő állomása a Tiszavirág Sport­uszodában.

Munkatársunktól

Az ÖtPróba mozgalom évtizedetek óta buzdítja rendszeres sportolásra a résztvevőket. Már a következő, 2024-es párizsi olimpiára fókuszálva lehet pontokat gyűjteni színes programokon úszással, túrázással, kerékpározással, futással és evezéssel, immár egyre több vidéki helyszínen is. A téli, hideg hónapokra a rendezvények fedett térbe, az uszodákba helyeződtek át, Miskolc, Debrecen, Kecskemét után most Szegeden várják a régi és új pontgyűjtőket. 

Az ötpróbaúszónapok keretein belül a lelkes ötpróbázók, illetve a hűvös időben beltéren szívesen tempózó szabad­idő-sportolók a 10 sávos, 50 méteres medencében teljesíthetnek 500, 1500 és 3000 méteren 1, 2 és 4 ötpróbapontért. A partról pedig két olimpiai bajnok is biztatja majd a résztvevőket: Storcz Botond, az ÖtPróba egyik nagykövete és Kárász Anna is részt vesz a kihíváson. 

A szombaton 8 órakor kezdődő eseményre ma éjfélig lehet még nevezni a nevezes.otprobatokioba.hu/uszonapok-szeged oldalon. A nevezési díj 1000 forint. 

A versenyen való részvétel a hatályos járványügyi szabályok értelmében érvényes védettségi, illetve személyi igazolvány felmutatásához kötött. Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyelete mellett vehet részt a versenyen. 

A résztvevők és kísérőik a program ideje alatt felfedezhetik a Tiszavirág Sportuszodát is a Szegedi Sport és Fürdők Kft. nyílt napja keretében. A kihívás résztvevői a nevezési díjjal, míg a többiek kedvezményes belépő váltásával játékos feladatokban bizonyíthatják ügyességüket, kipróbálhatnak egy eszkimó kajakot és megismerkedhetnek az MVM Szeged Vízisport Egyesület sportkínálatával, majd kipróbálhatják a szegedi új uszoda wellnessrészlegét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában