Helyi sport

2022.03.12. 11:08

Rekordot kajakoztak az USA-ban

Az MVM Szeged két kajakosa, Nádas Bence és Kuli István az USA-ban, Las Ve­­­gas­ban edzőtáborozott, és közben megdöntöttek egy világrekordot.

Mádi József

Innen startoltak. Nádas Bence (balról) és Kuli István (balról a második) a Hoover-gátnál. Fotó: MVM Szeged

Az Egyesült Államokban élő, és a Las Vegas Sup Kayak Clubot irányító Dávid Zoltán, valamint Tótka Sándor, Nádas Bence és Kuli István világrekordot jelentő időt evezett a Colorado folyó Hoover-gáttól a Willow Bea­­chig kijelölt szakaszán. 

 

A 12 mérföldes (18 kilométeres) távot a srácok 1 óra 16 perc 18 másodperc alatt teljesítették, így több mint 8 perccel megdöntötték az eddigi csúcsot, amely egyébként szintén Dávid Zoltán, valamint Kammerer Zoltán és Kulifai Ta­­más nevéhez fűződött.Ez hír járta be nemcsak a ha­­zai, hanem az amerikai sajtót is, és bizony Nádas és Kuli révén az MVM Szeged két kajakosa is érintett volt a különlegességben. 
 

 

– A Hoover-gát előtti stégen szálltunk vízre, ez teljesen legális és engedélyezett, és Kammererék idejét szerettük volna megdönteni. Ehhez jó idő volt, a formánk is rendben volt, így sikerült az eddigi eredményt nyolc perccel felülmúlni. Egyes hajókban tudtuk le a 18 kilométert, mindig aki elöl volt, az húzta az iramot, és kilométeres etapokban váltottuk egymást. Televízióba hívtak bennünket, élő adásban szerepeltünk, azaz nagy érdeklődéssel figyelték a helyszínen is a rekordkísérletet és -döntést – nyilatkozta az edzőtáborból kedden hazatért olimpiai negyedik Nádas Bence a szegedi városi televízió Aréna című műsorában. 
 

 

Hüvös Viktor tanítványai a megszokott dél-afrikai helyszín helyett választották Las Vegast, amelyben segített a magyar szövetség is. Az ott élő Dávid Zoltán révén pedig minden eszköz és lehetőség adott volt. 
– Az itthoni hőmérséklethez képest 20–25 Celsius-fokban dolgozhattunk, és abszolút nem edzőtáborként fogtuk fel, in­­kább kikapcsolódás volt. A Grand Canyon fantasztikus él­­mény volt, a Hoover-gát szintén, és voltunk Nascar-versenyen, illetve NHL-meccsen is – mondta Nádas. 
 

A terveiről így beszélt: 
– A tavalyi eredmények után motiváltan állok ehhez az évhez, hiszen a K2 500 méteres szám bekerült az olimpiai programba. Persze előbb az egyest szeretném hozni jól, majd Tótka Sándorral eredményesen kell szerepelni a válogatókon és a világkupán is – mondta végül Nádas Bence. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában