Jól szerepeltek a Szegedi VSE birkózói

2022.05.12. 11:12

Bajnok lányok

Nagyon szép eredményeket értek el a Szegedi Vasutas Sportegyesület fiatal birkózói az utóbbi időszakban, azaz az utánpótlás-nevelésbe fektetett munka megtérülni látszik.

Munkatársunktól

Középen a két bajnok lány, mellettük az edzők. Fotó: SZVSE

A Tatabányán megrendezett országos bajnokságon a lá­­nyoknál a diák II. korosztályban Szörényi Szofi (29 kg) és Virágh Lilla (58 kg) magyar bajnok lett, míg Lakatos Hanna (38 kg) egy nagyon fontos ötödik helyezéssel segítette a csapatot. A szegedi lányok a csapatok között az előkelő má­­sodik helyen végeztek a Kerámia SE Tófej mögött, a Diósgyőr előtt. 
 

A fiúk között a diák I. korosztály kötöttfogásban Virágh Bekény (50 kg) ezüstérmet szerzett. A serdülők között Berczeli Csaba (57 kg) ötödik, Szokoly Barnabás (57 kg) pedig a hetedik helyen végzett. A junior korosztályos Kiss Benedek (65 kg) a válogatóversenyen első helyezést ért el, míg Szikora Gellért (74 kg) hetedik helyezett lett. Kiss Benedek jó úton jár a válogatottság felé, ha a következő akadályt is sikerrel veszi, hazánkat képviselheti a nemzetközi versenyeken az idei év során. Kiss Benedek felkészülése a KIMBA (Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány) keretein belül történik, ő ugyanis 2021 óta az akadémia tagja. 
 

Az utánpótlás felkészítő ed­­zői: Bárkányi Zoltán, Szokoly Tamás, Miklós Károly, segédedző: Fődi István. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában