Ma ismét vízbe ugrik a vb-n Pádár Nikolett

2022.06.22. 10:44

Világcsúccsal nyert Milák Kristóf

Munkatársunktól

Milák Kristóf óriásit úszott a 200 méter pillangó döntőjében, senki nem tudta megszorítani. FOTÓ: SZABÓ MIKLÓS/MW

Megyei érdekeltsége ugyan nem akadt a vizes világbajnokság úszószámainak a tegnapi napon, ám így is emlékezetes estét zárt a világ­esemény a Duna Arénában. 

Az egész vb talán legjobban várt eseménye ugyanis meghozta az első magyar aranyérmet. Férfi 200 méteres pillangóúszásban Milák Kristóf esélyt sem adott riválisainak, megjavítva saját világcsúcsát, 1:50.34-es eredménnyel védte meg vb-címét. Ugyanebben a számban Kenderesi Tamás ha­todik lett. 

Ez az otthonom! Több mint négyezer fantasztikus ember van itt, aki nagyrészt miattam jött ki. Nagyon szépen köszönöm a támogatást, ez nemcsak az én aranyérmem, hanem a tietek is! Amikor bejöttem, ha­talmas ovációt kaptam, ahogy felálltam a rajtkőre, úgy éreztem magam, mintha egy álomvilágban lennék. Három évet kellett várnom, hogy ismét a saját legjobbamat megússzam – nyilatkozta a futamot követően Milák Kristóf. 

A hölgyeknél 200 méter pillangón Hosszú Katinka nem jutott be a döntőbe, a középfutam után azt mondta, számított rá, hogy ez lesz a leggyengébb száma a világbajnokságon. Ott lesz viszont a fináléban Kapás Boglárka, aki középfutamából harmadikként jutott be a fináléba. 

Ami a mai programot illeti, az időrend szerint kicsivel tíz óra után rendezik a női 4×200 méteres gyorsváltó előfutamát, ahol majd a HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet 16 éves tehetségéért, Pádár Nikolettért szoríthatunk. A 9 órakor kez­dő­­dött előfutamokat, ahogy a 18 órától kezdődő középdöntőket és döntőket is az M4 Sport élőben közvetíti. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában