Országos bajnokság

2022.08.22. 16:08

31 aranyérmet szereztek a szentesi szenior úszók

Negyvenkilenc egyesület közül a harmadik helyen végzett a Szentesi Delfin ESC az 52. Szenior Úszóbajnokságon, egyben Dr. Regele Károly Emlékversenyen Gyulán. A Kurca-partiak harmincegy bajnoki címmel térhettek haza a versenyről.

Munkatársunktól

A Szentesi Delfin ESC versenyzői az 52. Szenior Úszóbajnokságon.

Forrás: Szentesi Delfin ESC

A háromnapos országos szenior úszóbajnokságot a hagyományoknak megfelelően Dr. Regele Károly – a gyulai a szenior úszóversenyeket elindítója – lánya, Regele Piroska nyitotta meg a versenyt csengőjének megrázásával. 

Gábe Tamás egyéni csúcsokat és öt bajnoki címet ünnepelhetett – ide kattintva elolvashatja a beszámolót.

– Bár betegség és egyéb okok miatt nem tudtunk minden nevezett versenyzőnkkel rajthoz állni, ennek ellenére fantasztikusan zárult számukra a verseny. Negyvenkilenc egyesület közül a harmadik helyen végeztünk, harmincegy bajnoki címmel és rengeteg értékes helyezéssel – jegyezte meg érdeklődésünkre Pólyáné Téli Éva, a Szentesi Delfin ESC csapatvezetője. 

Több emlékszámot is rendeztek, melyben az összes induló eredményét egyben is értékelték a relatív teljesítmény alapján.  A Dr. Flóra-Orosz Katalin emlékére meghirdetett 200 méteres hátúszásban Berekméri István 10, Kovács Attila 13, Sebők Tamás 40. helyen végzett. A hölgyeknél Dr. Venczel Kincső 4., Virágos Éva 16., Regőczi Ágnes 24, Debreczeni Beáta 25. helyezést ért el. A Lender György emlékére rendezett 400 méteres gyorsúszásban Melkuhn Dezső a 2. legjobbnak bizonyult, így a rendezők különdíjban részesítették. Dr. Borzi Miklós 7., Kiss Csaba 14., Berekméri István 15., Kovács Attila 18., Horváth Roland 24., Maczula Zoltán 40. helyezést ért el a relatív százalékos versenyben. A hölgyeknél a szentesiek helyezése: 10. Virágos Éva, 12. Pengő Erzsébet.  

1993-as csúcsot döntöttek meg a vásárhelyi úszók – a vásárhelyi eredmények egy helyen ide kattintva.

Több új országos csúcs is született a szentesiektől, többek között Dr. Venczel Kincső a 100 méteres pillangóúszásban fantasztikus eredménnyel új csúcstartó lett az V. korcsoportban. 

Horváth Roland Tóth Zsófia Zsanett-tel (Bp. Honvéd) kipróbálta magát a gyors párbajban, hatodik legjobb párként szerepeltek. 

– Dr. Venczel Kincső és férje, Kiss Csaba a pille párbajban ismét kiemelkedően szerepeltek, harmadik legjobb párosként végeztek. Családi váltókban szintén a legjobbak voltak gyermekeikkel Ajsával, Bulcsúval és Barantával – zárta beszámolóját lapunk idei díjazottja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában