A Gyöngyöst fogadják

2022.08.12. 07:40

Pick Szeged: ma 17 órától jön az utolsó hazai edzőmeccs

A szerda esti Balatonfüred ellen aratott 37–26-os siker után ma 17 órától már a He-Do B. Braun Gyöngyöst fogadja a Pick Aréna Ludányi Márton sportcsarnokában a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Becsei Dávid

A szezon első szegedi gólját Kent Robin Tönnesen lőtte a Balatonfüred elleni edzőmeccsen.

Fotó: Török János

Az előző szezon tabelláján hatodik helyen végzett Gyöngyös lesz a második ellenfele a Pick Szegednek a nyári felkészülési időszakban. Ellentétes utat jár be a két csapat, hiszen a Heves megyeieknél alaposan átalakult a játékoskeret, illetve új edzővel is vágtak neki a küzdelmeknek Bíró Balázs személyében. A korábbi irányító egy átmeneti időszaktól eltekintve azt a Konkoly Csabát váltotta a kispadon, aki a feltörekvő Fejér-B.Á.L. Veszprém szakmai munkájáért felel a 2022–2023-as szezontól. Ezzel szemben a címvédő az állandóságot képviseli, Pastor edzővel hosszabbított a klub, Henigman távozott, a magyar válogatott balátlövő, Szita Zoltán pedig érkezett. 

A Ludányi Márton sportcsarnok látképe a Balatonfüred elleni találkozóról.
Forrás: Török János

A szegediek mai ellenfelétől nyolcan távoztak és ugyanennyien érkeztek. Válogatottsággal rendelkező kapust igazoltak Tatabányáról Bartucz László személyében, míg az amerikai nemzeti csapathoz tartozó Merkovszki Pál viszont az újonc Budai Farkasokhoz írt alá. Rutinos játékosok hagyták el a hevesieket, az irányító Duris hazament Szlovákiába, Vilovszki Urost és Ubornyák Dávidot pedig a Tatabánya csábította el. Helyükre Schmid érkezett Budakalászról, Jóga pedig Komlóról. 

A gyöngyösiek – a Balatonfüredet néhány napja 24–23-ra győzték le – már a negyedik felkészülési találkozójukra készülnek, míg a Pick a másodikra. Ismét az akadémiai csarnok lesz a helyszín, az ingyenes belépésre a főbejáratnál lehet regisztrálni, vagy online a jegymester.hu-n. 

Új igazgatósági tag 

Az OTP Csoport külföldi terjeszkedésért felelős ügyvezető igazgatójával, Kolics Gáborral bővült a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát működtető Pick Kézilabda Zrt igazgatósága. 2022. július elseje óta négy tagot számlál a Pick Kézilabda Zrt. igazgatósága. Szűcs Ernő Péter elnök, valamint Fasimon Sándor és Fülöp Attila tagok mellé csatlakozott Kolics Gábor. 

– Édesapám NB I.-es játékos, majd sikeres edző volt, én pedig a nyomdokaiban több mint 20 évet töltöttem a pályán. A kézilabda a családom és a munkám mellett a mindennapjaim fontos részévé vált. Bízom benne, hogy a sportág iránti szeretetem, valamint az OTP Banknál szerzett 18 éves pénzügyi és vezetői tapasztalatom hozzá járul majd a Pick Szeged kézilabdaklub további fejlődéséhez – nyilatkozta a klub honlapján Kolics Gábor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában