Helyi sport

2022.08.10. 12:04

Új vezetőedző a szegedi hokicsapatnál

Bár még vannak kérdőjelek az OB II.-es jégkorongbajnoksággal kapcsolatban, az azonban biztos, hogy a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű csapatát a szerbiai Zoran Jaramazovics irányítja a következő szezonban.

Munkatársunktól

Jaramazovics (jobbra) vezetésével készül a szegedi hokicsapat.

Kiskőrösről érkezik a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű új vezetőedzője. Zoran Jaramazovics Kukucska Balázst váltja a csapat kispadján, a szerbiai szakember neve pedig ismerős lehet, hiszen az 1990-es években játszott és edzősködött is Szegeden.

Jaramazovics pályafutása során dolgozott Újvidéken, Szarajevóban, Belgrádban és Szabadkán, az elmúlt hat évben pedig Kiskőrösön, a HC Kiskőrös-Spartak együttműködés irányítójaként dolgozott, azonban ez a kooperáció felbomlott. A szakemberrel együtt szerbiai gyerekek is érkeznek Szegedre, akik az U14-es és U16-os korosztályos csapatokhoz érkeznek.

A magyar szövetség létrehozta a Liga 2 projektet, amelybe egy selejtező után az U21-es bajnokság második felébe tartozó csapatok csatlakoznak, és kiegészülnek U25-ös játékosokkal. Ami a szegediek keretét illeti, összesen húsz játékos érkezett a csapathoz, a legtöbbjük pedig élvonalbeli tapasztalattal is rendelkezik.

– Nincsen varázspálcám, a célokról is csak akkor tudok konkrétumokat említeni, ha alaposan megismertem a keretet, illetve látom majd, hogyan áll össze a bajnokság, mi szerepel a versenykiírásban. Annyit tudok, hogy egy küzdős csapatot szeretnék a jégen látni, amely a legjobbakkal is felveszi a versenyt. Engem csakis a munka és az eredmény motivál, ezt kell majd megszoknia a játékosaimnak – nyilatkozta a szegediek új trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában