Nagyszentmiklóson vizitálnak

2022.08.18. 16:02

Újabb fontos edzőmeccsek várnak a Pick Szegedre

Újabb két edzőmeccsel folytatódik a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának felkészülése a szeptemberi tétmeccsekre. Ma és holnap is pályára lép az ötszörös magyar bajnok a romániai Nagyszentmiklóson, a szerb Crvena zvezda, illetve a román Nagybánya lesz az ellenfél. Utóbbi ellen avatják fel a Tisza-partiak a második számú mezüket.

B.D.

Az első számú mezt már kétszer viselhették mérkőzésen hazai pályán a Pick Szeged játékosai.

Fotó: Török János

A Balatonfüred és Gyöngyös elleni hazai meccseket követően nemzetközi találkozókkal folytatja a felkészülést a szeptember harmadikán rajtoló bajnokságra a Pick Szeged. A romániai Nagyszentmiklóson ma és holnap magyar idő szerint 18 órakor lépnek pályára a Tisza-partiak. Először az a szerb Crvena zvezda lesz az ellenfél, amely a tavasszal a Pick Arénában vendégeskedett. A csapat edzője az egykori szegedi beálló, Ratko Djurkovics, míg a klubot Nenad Perunicsics, a világ egykori legjobb játékosa irányítja. 

– Nem kérdés, hogy játékban és taktikában is lépnünk kell előre, mert két hét múlva már magyar bajnokit játszunk itthon a Budakalász ellen, nem egészen egy hónap múlva pedig már a Bajnokok Ligájában vívunk rangadót a címvédő Barcelona ellen – mutatott rá a részletekre Mikler Roland, a szegediek magyar válogatott kapusa. – Fontosak ezek a felkészülési találkozók, mert ezek segítenek hozzá, hogy még jobbak legyünk. A keretünk egyetlen helyen változott, Szita Zoli pedig gyorsan felvette a ritmust. Remek srác, a válogatottból mi már ismertük, a rendszerünk sem idegen számára, hiszen Plockban is hasonló módon játszottak, így gyorsan beilleszkedett a csapatba. Ez lehet a legnagyobb erősségünk az új idényben, hogy a bajnokcsapat együtt maradt, nekünk pedig egyetlen dolgunk maradt: még jobbak legyünk, fejlődjünk – folytatta. 

Nagyszentmiklós közelsége miatt az éjszakát itthon töltik, majd a szombati meccsre ismét útra kelnek. Különleges meccs lesz a román ezüstérmes ellen, hiszen ellenük avatja fel a Pick a 2022–2023-as szezonra szóló második számú szerelését, amelyet a közösségi médiában már bemutattak a Szegedi Kortárs Balett segítségével „Szeged Csillagai” projektnéven. A mezen a világoskék csíkok dominálnak a fehér szín mentén. 

Jó hír, a külön munkát végző Luka Stepancicon kívül mindenkire számíthat a mai edzőmeccsen a szegedi szakmai stáb. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában