Főpróbát tartanak

2022.09.07. 08:00

A Pick Szeged nagymúltú bajnokival hangol a Barcelona elleni BL-meccsre

Jövő szerdán 18.45-től a Bajnokok Ligája-címvédő Barcelonát fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a Pick Szeged. Ezt megelőzően holnap 18 órától az újonc Cegléd ellen lép pályára a Pick Arénában a férfi kézilabda NB I. második fordulójában.

Becsei Dávid

Dean Bombac és a Pick Szeged ismét hazai környezetben léphet pályára.

Fotó: Karnok Csaba

Huszonöt éves múltra tekint vissza a Pick Szeged és a Cegléd közös NB I.-es történelme. Először 1997. október elsején találkozott a két csapat első osztályú mérkőzésen, akkor a Pest megyei városban nehéz találkozón nyertek a Tisza-partiak 27–24-re. Itthon már könnyebb sikert arattak a szegediek (28–28), akik eddig harminckét alkalommal játszottak a ceglédiekkel. 

Az ötszörös bajnokcsapat honlapja emlékeztetett, hogy az utolsó Cegléd–Pick Szeged meccs a párharc ezredik szegedi gólja miatt emlékezetes, amit a spanyol klasszis, Joan Canellas jegyzett a 38–22-re megnyert összecsapáson. 

A 2021–2022-es szezont a Cegléd a másodosztályban töltötte. Nagy Károly vezetőedző együttese az aranyérmes Budai Farkasok mögött a második helyen jutott fel az első osztályba. Ahogy az lenni szokott egy feljutónál, alaposan átalakult a keret. Az érkezők oldalán Kende Péter a Ferencvárosból, Tóth Márton pedig a Fejér-B.Á.L. Veszprémből tette át a székhelyét Ceglédre, de aláírt még az újonchoz Aleksza Tamás, Bartha Bence, Markovics Patrik, Szűcs Balázs és Hajdú Péter is. A távozók listáján négyen szerepelnek, a Veszprémben is megfordult Gyene Norbert mellett Bendicsek Ákos, Tóth Patrik és Tóth Norbert. 

A legnagyobb igazolás viszont a szakmai stábba érkezett, ugyanis a profi karrierjét abbahagyó, korábbi magyar válogatott irányító, Császár Gábor a klub szakmai igazgatójaként dolgozik tovább. 

Ez lesz a Pick második bajnokija. Szombaton a Budakalász ellen 40–25-re nyertek Rosta Miklósék, a kapus Mikler Roland három gólt is lőtt. Szita és Tisza debütált kék mezben az NB I.-ben, míg Ludmán első felnőtt magyar bajnoki találatát jegyezte. 

Most jön az újonc, amely ellen már a jövő heti, Barcelona elleni Bajnokok Ligája-debütálás finomhangolása lesz folyamatban. 125. alkalommal szerepelt NB I.-es mérkőzésen Bánhidi Bence a szezonnyitón, míg ha holnap Mikler lehetőséget kap, az lesz a 275. mérkőzése lesz a Pick Szeged mezében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában