A Szeged-Csanád GA a kapott gólok területén dobogós

2022.11.21. 08:08

Jól működik a csapatvédekezés

A negyedik helyen áll a labdarúgó NB II.-ben 17 lejátszott bajnoki után a Szeged-Csanád GA, van azonban olyan statisztikai adat, amelyben még ennél is jobb pozícióban található.

Mádi József

Alekszandar Sztevanovics edző (középen, szemben) elégedett lehet a szegedi csapatvédekezéssel.

Fotó: Gémes Sándor

1. Pécs 11.

2. Győr 15.

3. Diósgyőr és Szeged 16-16.
5. Gyirmót 18.
Mint olvasható, a Szeged-Csanád GA a kapott gólok területén holtversenyben a harmadik legjobb csapat a labdarúgó NB II. mezőnyében.

Ahogy az előző szezonban, úgy most is olyan csapatvédekezést sikerült összerakni a szakmai stábnak, amely alapján nagyon nehéz feltörni a védelmet. Ez elsősorban és közvetlenül a Molnár-Farkas Tamás, Takács János (kapusok), Könczey Márk, Temesvári Attila, Szilágyi Zoltán, Tóth Bence hatost dicséri, de mint tudjuk, egyrészt egy csapat védekezése az előretolt támadóval kezdődik, másrészt akik az említett négyes mellett beugrottak – mint például Vári Barnabás, Kővári Róbert vagy Beronja Zoran –, mind tudták hozni azt a szintet, amely szükséges a kapott gólok elhárításához. És akkor még említsünk meg két olyan meccset, amelyen extrém sok gólt kapott a klub: ez a Békéscsaba (3–3) és a Diósgyőr (0–3) elleni találkozó. Ez hat találat, ezen kívül a további 15 meccsen kellett mindössze 10-szer közepet kezdeni a Szeged-Csanád GA együttesének.

Fontos hangsúlyozni, hogy a védekezés területén akár az egész keretet fel lehetne sorolni, hiszen ahogy említettük, a modern futballban egy adott meccsen egyszerre 11 játékos védekezik és 11 támad.

Ami az utóbbi területet illeti, ebben már lehetnek hiányérzeteink. A 22 szerzett gól az erős középmezőnyt (a holtversenyes 9–10. helyet) jelenti, és például a Békéscsaba 26 szerzett találatnál jár, viszont a Pécs meg csak 19-nél. Az egyik kieső jelölt, a másik második a tabellán... Azaz ebből a szempontból a labdarúgó NB II.-ben sokkal fontosabb a kapott gólok száma, mint a szerzetteké.

A labdarúgó NB II. őszi idényéből még három forduló maradt: Szegedre jön a Nyíregyháza és az MTK, míg előttük Gyirmótra látogat a Tisza-parti csapat. Az MTK szerezte a legtöbb gólt (49), a Gyirmótót látjuk, hogyan áll védekezésben, míg a nyírségiek a 12. helyen találhatók 25–22-es gólkülönbséggel. Az biztos, hogy érdekes meccs lesz mindhárom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában