Szegedi hírek

2022.12.03. 20:42

Tovább bővült a Pick Szegednél a sérültek listája a Kielce-mérkőzés előtt

A második játékrészben biztosította be győzelmét a Budai Farkasok otthonában az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A hatgólos előny a szünetre még majdnem elolvadt teljesen, végül 39–30-ra nyertek a Tisza-partiak. Szerdán 18.45-re a lengyel bajnok Lomza Industria Kielce érkezik a Pick Arénába.

Becsei Dávid

Nem csökkentek a gondok az OTP Bank-Pick Szegednél, ugyanis továbbnőtt a sérültek száma. A rehabilitáló Mikler Roland és Luka Stepancic mellett sérülés miatt hiányzott Borut Mackovsek és Bogdan Radivojevics is, de november derekán éppen a Budai Farkasok ellen megsérült Miguel Martins sem tért vissza a pályára még Budaörsön, de jó hír, a meccskeretben már ott volt. 

Remek első húsz percet produkált a Pick Budaörsön, így már hatgólos előnyt mutatott az eredményjelző. Villámrajtnak köszönhetően a hatodik percben már 5–1-re vezettek Bodóék, míg a tizedik minutumban már 8–2-nél kellett élnie az időkérés lehetőségével Koi Endrének, a Budai Farkasok vezetőedzőjének. 

Tartotta az előnyét a Szeged, tizenkilenc perc játékot követően 8–14 állt az eredményjelzőn. A félidő utolsó harmada nem sikerült jól a vendégek szempontjából, hibákat vétettek, amivel a lelkes budaörsiek kíméletlenül éltek. Két és fél perccel a szünet előtt 17–17-nél egyenlítettek, de egy Bodó-bombagólnak köszönhetően szegedi előnnyel mentek szünetre a csapatok. 

Élesen jött ki a második félidőre a Pick, így már a 35. percben 23–18-ra lépett el. Jó védekezésének köszönhetően az ötszörös magyar bajnok magabiztos előnyre tett szert, a gólok pedig megoszlottak. A mezőnyjátékosok közül mindössze Bombac és Gaber nem talált be, a legeredményesebb Frimmel, Rosta és Garciandía volt hat-hat góllal. 

Juan Carlos Pastor: – Hiába vezettünk hat góllal már az első félidőben, sokat hibáztunk és kétperces kiállításokat kaptunk, így visszajöttek a meccsbe a hazaiak. A második játékrészben jobban kézilabdáztunk, így megnyertük a találkozót. Jó kézilabdát játszik a Budai Farkasok, megérdemelt volna már legalább egy pontot a bajnokságban. Ellenünk jól teljesítettek, hiszen teher nélkül játszhattak. 

 

Budai Farkasok–OTP Bank-Pick Szeged 30–39 (17–18) 

Férfi kézilabda NB I., 11. forduló, Budaörs, 400 néző. Vezette: Hajdu, Halász. 

Budai Farkasok: Merkovszki – Valler 1, Enomoto 5, Vuleta 4, Kvastek 4, Nagy Sz. 1, Holdosi. Csere: Nánási (kapus), Rédai 2, Németh 4/3, Holdosi 1, Szövérdffy 2, Turák 1, Nourelden 4, Puskás, Kovács 1. Vezetőedző: Koi Endre. 

OTP Bank-PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 5, Tönnesen 2, Bombac, Bánhidi 5, Szita 4, Frimmel 6/5. Csere: L. Krivokapics (kapus), Gaber, Blonz 3, Rosta 6, Bodó 2, Garciandía 6. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 

Kiállítás: 6, ill. 10 perc. 

Hétméteres: 3/3, ill. 6/5. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában