Férfi vízilabda OB I.

2023.01.17. 17:47

A szegedi kapus magabiztos sikernek örülne Miskolcon

Újabb idegenbeli mérkőzés vár a Metalcom Szentesre és a Szegedi VE-re a férfi vízilabda OB I.-ben. Előbbi Szolnokra, utóbbi Miskolcra utazik, hogy holnap este medencébe ugorjon a bajnoki pontokért.

Becsei Dávid

Molnár Dávidnak (piros sapkában) jól ment a játék az Eger ellen, tizenkét védést mutatott be. Fotó: Karnok Csaba

Pozitív pillanatokat követően kelhet útra holnap a Szegedi VE, ugyanis kedden reggel visszaköltözhetett a csapat a Tiszavirág Sportuszodába. Kondiedzést követően medencés tréninggel készültek a ma 19.30-kor kezdődő miskolci mérkőzésre. 

– Már az öltözőbe belépve is teljesen más hangulat fogadott bennünket, hiszen a saját, megszokott környezetünkbe tértünk vissza – jegyezte meg Molnár Dávid, a szegediek kapusa, aki az Egerben elvesztett meccsen tizenkét védésével hatvankét százalékos védési hatékonyságon zárt. Hangsúlyozta, hogy hálásak lehetnek a vásárhelyi uszodának, hogy helyet biztosítottak nekik, felkészültek az évnyitóra, de azért hazai környezetben készülni jobb és könnyebb. 

– Ami az egri bajnokinkat illeti, már az elején elúszott számunkra a hajó, de megpróbáltuk még utolérni. Visszajöttünk a meccsbe, de a fordításra már nem maradt időnk, csak arra, hogy kozmetikázzuk a végeredményt. Olyan hibákat követtünk el, ami miatt nem nyerhettünk, pedig a második félidőben sokkal jobban vízilabdáztunk – emlékezett vissza. 

Miskolci bravúrral indult az év, ugyanis Vidumanszky László csapata a BVSC otthonából távozott egy ponttal a 10–10-es döntetlennek köszönhetően. 

Minden meccs teljesen más, mi egyértelműen azért megyünk el Miskolcra, hogy elhozzuk a három pontot. Olyan mérkőzést szeretnék, amelyen hamar szétnyílik az olló a két csapat között a javunkra, és magabiztos sikert aratunk

 – fogadkozott Molnár Dávid. 

Boldogságban utazhat Szolnokig a Metalcom Szentes, amelyre ma 19 órától vár OB I.-es találkozó a Dózsával. Komlósi Péter vezetőedző csapata az újonc KSI ellen kezdte 12–11-es győzelemmel az évet. Ezzel az első januári célt teljesítették, a következő a Miskolc hazai legyőzése jövő szombaton. Addig viszont holnap Szolnokon, szombaton a Honvéd otthonában játszanak.

– Brusztos, hajtós mérkőzésre számítok Szolnokon. Nem ismeretlen csapat számunkra a Dózsa, mivel nagyjából két hete és a szezon elején is kétkapuztunk velük. Jó erőt képviselnek, de nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk, hogy a másfél hét múlva esedékes Miskolc elleni mérkőzésre felkészüljünk. A KSI elleni győzelem egy holtponton billentett át bennünket, ami nagy lendületet adhat nekünk a jövőben – nyilatkozta Hajdú Attila, a szentesiek játékosa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában