Férfi kézilabda

2023.02.14. 15:05

A Pick Szegedet olimpiai bajnok edzővel hozták hírbe

A spanyol Raúl González és Talant Dujshebaev után újabb sztáredzővel hozták hírbe az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát.

Becsei Dávid

Gudmundur Gudmundsson állítólag tárgyalásban áll az OTP Bank-Pick Szegeddel.

Fotó: Török Attila/MW

Ezúttal a Sport1 Televízió hetente jelentkező podcastjában, a Kézivezérlésben hangzott el újabb név Raúl González és Talant Dujshebaev után. A műsorvezető Ágai Kis András értesülése szerint az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata tárgyalásban áll az izlandi válogatott szövetségi kapitányával, Gudmundur Gudmundssonnal. További információként hozzátette, tudomása szerint a felek múlt pénteken a dán fővárosban, Koppenhágában tárgyaltak egymással.

Névjegy

A 62 éves Gudmundsson 2018 óta az izlandi férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Klubcsapata utoljára 2020. februárja és 2021. szeptembere között volt, akkor a német Melsungent irányította. Először a nyolcadik helyen végzett együttese a Bundesligában, majd a rossz idénykezdet miatt három mérkőzést követően megváltak tőle. Posztján a korábbi szegedi jobbszélső, Robert García Parrondo követte, aki jelenleg is a Melsungen trénere. Gudmundur Gudmundsson legnagyobb sikerét a dán férfi válogatottal érte el, 2016-ban Rio de Janeiróban nyertek olimpiai aranyérmet. Az izlandiak kapitányaként 2008-ban is bejutott az ötkarikás játékok döntőjébe, azt viszont a franciák nyerték meg.

Edzői pályafutása során több periódusban is irányította hazája válogatottját, amelynek maga is játékosa volt. Balszélsőként 262 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt. 32 éves koráig nevelő egyesületét, a Vikingur Reykjavíkot erősítette, amelynél edzői pályafutását is elkezdte. Négy esztendőn át irányította a Rhein-Neckar Löwent, de rövid ideig Bahrein nemzeti csapatát is edzette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában