Műtét után rehabilitál

2023.03.01. 15:45

Sánta Dániel három hétig nem ugorhatott medencébe

A gyorsabb gyógyulást biztosítva a műtétet választotta a Zue.hu Szegedi VE magyar válogatott centere, Sánta Dániel. A varratokat már ki is szedték bal könyökéből, így elkezdhette a szárazföldi gyógytorna mellett az úszóedzéseket is.

Becsei Dávid

Könyök műtétje után már visszatérhetett a vízbe Sánta Dániel.

Fotó: Karnok Csaba

– Egy gyulladás miatt kellett megműteni a könyökömet. Két választásom volt, műtét és nagyjából három hét kényszerpihenő, vagy hat hétig egyáltalán nem használhatom. Előbbit választottam – árulta el a Délmagyarország érdeklődésére Sánta Dániel, az OB I.-es Szegedi VE vízilabdázója. 

A szegedi klinikán műtötték meg két hete, a varratokat pedig kedden már is szedték. 

– Ami nem odavaló, azt kiszedték, illetve enyhítették ezzel az artroszkópos beavatkozással a gyulladást. Elkezdtem a hivatalos rehabilitációt, az elkövetkezendő napokban szárazföldi gyógytorna és úszás vár rám, de még a terheléssel óvatosan bánok. Folyamatosan növelhetem az adagot és az intenzitást, a lábtempót viszont vissza kell nyerni, hiszen három hétig nem jártam medencében – magyarázta a hamarosan huszonkilencedik születésnapját ünneplő játékos. Célja, hogy a március 18-i, idegenbeli UVSE elleni bajnokin már számíthasson rá Kiss Csaba vezetőedző. 

Kisebb örömet az jelenthet a játékos számára, hogy nem a lövőkezén kellett elvégezni a műtét, bár a centerek rendszerint sokkal többet dolgoznak a gyengébb kezükkel is. A másik szerencse pedig egyértelműen a háromhetes meccsmentes időszak a válogatott Világkupa-szereplése miatt.

– Sosem jön jókor egy sérülés, de most talán mégis, hiszen van időm vele foglalkozni, és nem kell sok meccset kihagyni. Március közepétől csupa olyan mérkőzések várnak ránk a Ferencváros elleni idegenbeli találkozón kívül, amik nagy jelentőséggel bíró rangadók lesznek. A legjobb nyolcba vágyunk, szeretnénk mihamarabb bebiztosítani ott a helyünket – magyarázta. 

A KSI elleni tükörsima, 18–7-es sikert a medencepartról nézte végig a Komjádiban. 

– Kicsit úgy éreztem, mintha kivették volna a féket a csapatból – utalt nevetve rá, hogy nem játszott. – Az elmúlt másfél évben nem volt ilyen mérkőzésünk, amit az elejétől a végéig simán hoztunk volna. Mindig szenvedtünk az elején vagy a végén. Bízom benne, hogy ezt a pozitív hullámot megtartjuk, mert én is fel szeretnék kerülni rá, ha visszatértem – fogadkozott Sánta Dániel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában