Női vízilabda OB I.

2023.04.14. 19:23

Drámai végjátékban veszítette el a Szeged sorsdöntő meccsét – GALÉRIA

Tizenegy másodperccel a mérkőzés vége előtt egy szabaddobásgól okozta a Szeged vesztét a Győr ellen a Tiszavirág Sportuszodában. A vendégek 10–9-re győztek, az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcot 9–6-ra a vendégek nyerték meg. A Szeged így a kilencedik helyért játszhat a tízcsapatos női vízilabda OB I.-ben.

Becsei Dávid

A 9. helyért a Tatabányával játszik majd a Szeged.

Fotó: Karnok Csaba

Sorsdöntő csatára kulcsjátékosa nélkül – a védelem alappillérének számító Szabó Krisztina az utolsó edzésén szemsérülést szenvedett – kellett vízbe ugrani a szegedi csapatnak. 
Még két perc sem telt el a találkozóból amikor már 0–2 állt az eredményjelzőn. Szabó Júlia szépítése után már látszódott, a hazaiak védelmének a legtöbb gondot a centerek elleni védekezés okozhatja. Az első ilyen bejátszást bár átsodorta Gyöngyösin a vendégek játékosa, a kapus utánanyúlva a képzeletbeli gólvonalról mentett. 

A második negyedben 3–4-re zárkóztak fel a hazaiak, de az ex-szegedi Kurucz duplájával kialakult a legnagyobb, háromgólos különbség. Nem lehetett panasz a Tisza-parti lányok küzdeni akarására, sorozatban három góllal ledolgozták hátrányukat. 6–6-ról, „párharcnullról” kezdődhetett a záró nyolc perc. 

Négy perccel a vége előtt ismét kétgólos hátrányba került a Szeged – nem kis győri szerencsével –, 7–9, de még ezt is sikerült ledolgozni. A két „gólgyáros”, Kenéz és Lendvai lőtt fontos gólokat. 9–9-nél tizenegyes másodperc maradt hátra, amikor Huszti Dóra egy szabaddobást ellőtt középről. A labda a keresztlécről a gólvonal mögé vágódott, a Tiszavirágot így a vendégek öröme zengte be. 

Varga Tamás: – Sajnálom, hogy így zártuk a mérkőzést. Ezen a meccsen sok olyan szituáció volt, amivel sokkal hamarabb felzárkózhattunk volna és átvehettük volna a vezetést, de ezek a Győr irányába dőltek el. Sajnálom a csapatom, mert mindent megtettek a lányok a győzelemért. Megérdemelték volna az én játékosaim is a sikert. Talán Győrben túlságosan kijátszottuk magunkat, a meccshez hozzátartozik, hogy Szabó Krisztina az elsőszámú bekkünk nem játszott, az ő hiányát nagyon megéreztük. Nüanszok vannak a két csapat között, gratulálok a Győrnek a nyolc közé jutásért. 

Szeged–Győr 9–10 (1–3, 2–2, 3–1, 3–4) 
Női vízilabda OB I., 7–9. helyért, 3. mérkőzés. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda. Vezette: Várkonyi, Csizmadia. 
Szeged: Gyöngyösi – Lendvai 3, Tátrai, Ráski 1, Szabó J. 1, Botka, Pádár B. Csere: Pap 1, Kenéz 3, Bocskay. Vezetőedző: Varga Tamás. 
Győr: Torma – Rádli 1, Török 2, Németh V. 1, Huszti V., Huszti D. 2, Kurucz 3. Csere: Vaszari, Szedlák 1. Vezetőedző: Vogel Zsolt. 
Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 6/2. 
Ötméteresből: -, ill. 3/3. 
Kipontozódott: Németh V., Szedlák. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában