Vasárnap 17 órától a Szeged-Csanád GA a Gyirmótot fogadja

2023.05.13. 09:03

Negyedik hely? Esetleg harmadik hely?

A negyedik hely a tétje a vasárnap 17 órakor a labdarúgó NB II. fordulójában a Szent Gellért Fórumban rendezendő Szeged-Csanád GA–Gyirmót bajnokinak.

Mádi József

Farkas Aurél megbízható teljesítményt nyújt a középpályán.

Fotó: Gémes Sándor

Habár még a bronzérem megszerzésére is van matematikai esélye a Szegednek, legyünk reálisak: a labdarúgó NB II.-ben jelenleg harmadik Ajka a még hátralévő két bajnokin a Dorog és a Békéscsaba ellen könnyen megszerezheti azt a pontmennyiséget, amellyel bebiztosítja a bajnoki érmét. 

Azaz a vasárnap 17 órakor a Szent Gellért Fórumban kezdődő Szeged-Csanád GA–Gyirmót meccsnek sokkal inkább a negyedik hely a tétje hazai szempontból, mint a dobogó elérése. A vendég kisalföldiek csak két pontra vannak lemaradva az Ajkától, így az utóbbi együttes esetleges botlása esetén megnyílik előttük az út, ám Szegeden nehéz dolguk lesz a szintén a jobb pozícióért hajtó házigazda ellen.

– Mindig a következő mérkőzés a legfontosabb számunkra, ez most hatványozottan igaz, hiszen egy lépésre vagyunk attól, hogy elérjük a negyedik helyet. Egyszerű ezt mondani, de nem lesz könnyű megvalósítani. A Gyirmót nagyon erős csapat, egyénileg képzett játékosokkal. A szezon során sok jó meccset játszottunk erős ellenfelekkel, többször is megmutattuk, hogyan tudunk futballozni, amikor jó formában vagyunk. 58 pontot szereztünk eddig, egyiket sem adták ajándékba, megdolgoztunk a helyünkért a tabellán. Mindig erősebbek vagyunk a szurkolóinkkal, szeretném, ha a szezon legfontosabb meccsén is támogatnák a fiatal játékosainkat. Bármi is történik vasárnap, büszke vagyok a játékosaimra, hogy eddig eljutottak – nyilatkozta Alekszandar Sztevanovics, a szegediek vezetőedzője.

Az esemény kapcsán több akció is hirdetett a szegedi klub: ilyen az arcfestés, a kék-feketébe öltözés, amelynek legjobbját díjazzák, aki kerékpárral érkezik a Szent Gellért Fórumba, autogrammkártyával gazdagodik, illetve minden megvásárolt belépő 10 százalékos kedvezményt jelent a következő szezon bérletárából. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában