Helyi sport

2023.06.09. 13:26

12 éves a szegedi tehetség, de már Prágában nyert tollaslabdaversenyt

Mind a hét mérkőzését megnyerte, így aranyérmet szerzett a prágai korosztályos nemzetközi tollaslabdaversenyen Susányi Vera, a szegedi EL-CO Tech Tisza Tollas SE 12 éves tehetsége.

Susányi Vera a megérdemelt serleggel és az aranyéremmel.

Forrás: EL-CO Tech Tisza Tollas SE

– Egy csoportkörrel kezdtünk, ahol mindhárom ellenfelemet legyőztem, így kerültem a legjobb tizenhat közé. Később a legjobb nyolcba, majd az elődöntőbe is bejutottam, ahol egy török riválissal szemben a legnehezebb mérkőzésemet játszottam. Három szettben sikerült nyernem, ezt követően a döntő könnyebb volt, egy szoros után egy sima második játszmával szereztem meg az első helyet – mesélte a Karolina Általános Iskola hatodik osztályba készülő tanulója a klub beszámolójában.

A korosztályos válogatott és magyar bajnok Susányi Vera két éve kezdett el rendszeresen nemzetközi versenyekre járni. A mostani az első tornagyőzelme, korábban ezüstéremig jutott. A sportágat 2016-ban kezdte, évekig Didi Purwanto és Dian Ayu Mayasari készítette fel a versenyekre, míg néhány hónapja Pápai Balázs irányítja a gyakorlásait. Hetente négyszer edz sportágspecifikusan, az ötödik foglalkozás a mozgáskoordinációját javítja.

– Azért kezdtem el tollaslabdázni, mert a riói olimpián láttam Sárosi Laura meccsét a tévében, és megtetszett a sportág. Hatalmas élmény volt, hogy később klubtársak lettünk, amikor Szegedre igazolt. Sokszor találkoztunk, egyszer pedig segített bemelegíteni az országos bajnokságra – azt sosem felejtem el. Szeretnék egyszer profi lenni, mint ő, ám ha nem jön össze, az sem baj – fogalmazott Susányi Vera.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában