Helyi sport

2023.08.11. 06:00

80 éves a legidősebb induló a BB Mentor kupán

Immáron 21. alkalommal rendezi meg BB Mentor-kupa nemzetközi férfi és női, utánpótlás és szenior teke egyéni versenyét a Zengő Alföld Szegedi TE. A több mint 200 induló jövő vasárnapig csatázik Szegeden.

Vajgely Pál

Jövő szombatig a selejtezőket játsszák az újszegedi teke- és bowlingcentrumban.

Fotó: Török János

Immáron huszonegyedik alkalommal rendezik meg a BB Mentor kupa nemzetközi tekeversenyt Szegeden: az eseményt pedig harmadik éve nyáron bonyolítják le. Korábban mindig az év kezdetén, január második és harmadik hétvégéjén adott otthont az újszegedi teke- és bowlingcentrum a tornának, majd jött a koronavírusjárvány, amely miatt a 19. rendezés átkerült 2021 nyarára.

Összesen 216 nevezés érkezett a viadalra, amelyen a férfiak, a nők, szeniorok és utánpótlás-korú versenyzők egyaránt indulnak – a legidősebb résztvevő 80 éves lesz.

A nemzetközi versenyen (cseh, szerb és osztrák induló is akad) a selejtezők tegnap 15 órától kezdődtek, és kilenc napon át, azaz egészen jövő szombatig tartanak. Ezt követően a férfiaknál a legjobb 16 versenyző egyenes kiesés rendszerű döntőt vív, így dől majd el, ki nyeri az idei kupát. A szenioroknál a selejtező legjobb négy indulója jut majd el a döntőig – mindkét korosztályban értékes világranglista-pontokat is jelent majd a szereplés az érintettek számára.

Úgy érzem, egy kicsit gyengébb lett az érdeklődés, de mindenütt érezhető a jelenlegi gazdasági helyzet. Ezért is gondolom azt, hogy vissza kellene térnünk a téli rendezésre. Világbajnokok és válogatott játékosok, valamint címvédők indulnak, de szerettem volna egy ennél erősebb mezőnyt, ez most nem sikerült. Sokan jelezték, hogy ez az időpont nem a legjobb, a korábbi, januári időpontban pedig a világ krémje el tudna jönni – mondta Karsai Ferenc, a szegedi klub elnöke.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában