Helyi sport

2023.08.27. 20:40

Hatpontos a Dorozsma és a Tiszasziget - FOTÓK

A labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei I. osztály 2. fordulójában a Kiskundorozsma újabb sikert aratott, ezúttal az Ásotthalom ellen győzött a csapat, valamint a Tiszasziget is megnyerte második meccsét.

Vajgely Pál

A zöldmezes dorozsmaiak az Ásotthalmot is legyőzték.

Fotó: Gémes Sándor

A Mol magyar kupa-érdekeltségek miatt csak négy találkozót rendeztek meg a Csongrád-Csanád vármegyei I. osztályú bajnokság második fordulójában.
Az újonc Ásotthalmot is legyőzte a Kiskundorozsma, miután Paksi Péter csapata az első félidő felére kétgólos előnybe került. Az Ásotthalom akárcsak a múlt héten, most is szépíteni tudott, de annyi már nem volt benne, hogy kétgólos hátrányból megmentsen egy pontot. Szintén hat ponttal áll a Tiszasziget is, amely Szentesről tudta elvinni a pontokat. A kevés igazi helyzetet, ám annál több párharcot hozó találkozón a szigetiek egy büntetővel jutottak vezetéshez, majd a szünet után egy kavarodást követően duplázták meg előnyüket, ez pedig már döntőnek bizonyult ezen a meccsen.  Két lejátszott mérkőzés után a Tiszasziget és a Kiskundorozsma az a két csapat, amelyik hibátlan mérleget tud felmutatni. 

Közel fél órán át a Bordány irányította a játékot Vásárhelyen, ám ezt követően a hazaiak átvették a kezdeményezést. A második félidő elején lőtt góljaival a három pont sorsát el is döntötte a Hódmezővásárhelyi FC II.

A két, forduló előtt pont nélkül álló csapat csatája vendégsikert hozott: az SZVSE a hajrában szerzett góllal bebiztosította a sikert a Mórahalom vendégeként. A hazaiak előtt is adódott ugyan bőven lehetőség, de az utolsó megoldásokba rendre hiba csúszott. A következő fordulóban már ismét hat találkozót rendeznek meg, köztük többek között egy homokháti örökrangadó is szerepel a programban. Az Ásotthalom–Mórahalom meccsnek pedig úgy futhatnak neki a felek, hogy egyik csapatnak sincs még pontja két fordulót követően.

 

Hódmezővásárhelyi FC II.–DB Futball Bordány 4–0 (1-0)
Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Tasnádi Dávid Miklós – kiválóan (Tóth Cs., Péter-Szabó).
HFC II.: Hegyes – Bánfi, Vastag, Bónus, Barna (Karácsonyi, 64.), Bencze (Rabecz, a szünetben), Borbás, Daraki (Kis D., 58.), Buzás (Tatár, 68.), Pető (Pálinkás, a szünetben), Arany G. Edző: Horváth Zoltán.
Bordány: Grund – Arany M. (Kovács D., a szünetben), Márki, Meszes (Baka, 54.), Visnyei, Velez (Márton, 74.), Perpauer, Kis L., Lőrinc, Krizs (Gyuris, 83.), Kovács P. (Mucsi, 74.) Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Gólszerzők: Buzás (17.), Bónus (51.), Barna (57.), Borbás (60.).
Jók: Bónus, Buzás, Borbás, ill. senki.
Horváth Zoltán: Szimpatikus csapat volt a Bordány, amely az első harminc percben fölénk is nőtt, a második félidőben pedig felőröltük ellenfelünket. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk, azonban nem volt ekkora különbség a két csapat között. További sok sikert a Bordánynak!
Nagy Torma Ricsárd: Ez a meccs most nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztük. A tervünk csak részben, és rövid ideig működött. Az eredmény nem tükrözi a valóságot, ekkora különbség nem volt a két csapat között.

Kéménygyártó-Mórahalom VSE–SZVSE-G-Falc Kft. 1–2 (0-1)
Mórahalom, 150 néző. Vezette: Bartucz Tamás – jól (Tihanyi, Kócsó).
Mórahalom: Weszelovszky – Tajthy, Vajda (Czékus, 83.), Görbe, Rádóczi Dáv. (Csizmadia, 59.), Holcsik (Trója, 73.), Nagy M., Ábrahám, Bokányi, Róka (Rádóczi Dán., 79.), Szalma (Csehó, 67.). Edző: Papp Endre.
SZVSE: Czirják – Fodor, Csamangó, Rádai G., Albert, Mezei (Oroszi, a szünetben), Lévai, Kelemen V., Papp Á., Amariutei (Kelemen B., 85.), Baji. Játékos-edző: Kelemen Balázs.
Gólszerzők: Ábrahám (86.), ill. Mezei (20.), Amariutei (82.).
Jók: Ábrahám, Görbe, Nagy M., Tajthy, Holcsik, ill. mindenki. 
Papp Endre: Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz az első két mérkőzésünk. Nem élhetek panasszal a csapatomra, jobban játszottak, mint a múlt héten, és mezőnyben fel is vettük a versenyt az SZVSE-vel, de a rutin döntött a támadó harmadban. Fiatal csapatom dolgozik tovább.
Kelemen Balázs: Nagyon értékes három pontot szereztünk a jó erőkből álló Mórahalom otthonában. Örülünk, hogy sikerült javítani a múlt hét után, azon leszünk, hogy ezt minél tovább folytassuk.

Kiskundorozsma–Ásotthalom 2–1 (2-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 150 néző. Vezette: Maurer János – jól (Burzon, Kasnyik).
Kiskundorozsma: Zékány – Varga Á., Molnár K., Sallai, Veszelka (Simon, 76.), Ottlik Márk (Agócsy, 94.), Ottlik Máté, Fülöp (Hochheiser, 92.), Lóki, Kis B. (Tóth N., 90.), Bozsó. Edző: Paksi Péter.
Ásotthalom: Mityók – Horváth B., Góra (Szűcs D., 60.), Dobák, Savanya, Király (Papdi, 60.), Malatinszki D., Farkas F. (Török, a szünetben), Víg (Horváth T., 67.), Sándor, Malatinszki Á. (Szász, 78.). Edző: Hevesi Tibor.
Gólszerzők: Fülöp (16.), Kis B. (23.), ill. Papdi (76.).
Jók: Sallai, Ottlik Máté, Bozsó, Fülöp, Kis B., ill. Savanya, Malatinszki D., Horváth B. Dobák.
Paksi Péter: Egész héten kettős terhelésben voltunk, hiszen nem csak az edzéseken, hanem a Szegedi Ifjúsági Napokon is szép számban képviseltük Dorozsmát. A második félidő elején nem tudtuk lezárni a meccset, dicséret illet mindkét csapatot ebben a nagy melegben, de úgy érzem, ennyivel jobban voltunk. 
Hevesi Tibor:Ki nem kényszerített hibákból kaptunk ismét gólokat, lemásoltuk a múlt heti teljesítményünket. Amíg ezen nem változtatunk, addig nehéz lesz meccset nyernünk. Gratulálok a hazai csapatnak! 

Szentesi Kinizsi–Tiszasziget 0–2 (0-1)
Szentes, 100 néző. Vezette: Burzon Márk – közepesen (Csöngető, Kiss M.)
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Koncz, Rostás, Lőrincz (Kovács K., 90.), Orovecz (Bertók, 70.), Bartucz P., Locskai (Mihály, 57.), Péter, Rácz D., Becsek (Piti, 84.), Sarusi. Edző: Sallai Róbert.
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Nagy A. (Szűcs T., 87.), Szilágyi (Fődi, 82.), Skribek B. (Tóth I., 20.), Bánfi (Drágity, 76.), Prozlik, Szabó D. (Berger, 71.), Bálint D., Farkas F., Tóth J. Edző: Bány Tamás.
Gólszerzők: Szilágyi (35., 11-esből), Bálint D. (53.)
Jók: Rácz D., Lőrincz, Koncz, ill. mindenki. 
Sallai Róbert: Alacsony színvonalú, helyzet nélküli, helyenként durva mérkőzésen a szerencsésebb csapat győzött. 
Bány Tamás: Gratulálok a srácoknak ebben a nagy melegben nyújtott teljesítményhez! Annak külön örülök, hogy idegenben nullára hoztuk le a meccset.

A 3. forduló programja:

Szombat, 16.30: Ásotthalom–Kéménygyártó-Mórahalom VSE, M-Perfect Home Algyő–Hódmezővásárhelyi FC II., Balástya–Tiszasziget. Vasárnap, 16.30: SZVSE-G-Falc Kft.–FK 1899 Szeged-SZEOL, DB Futball Bordány–Makó, Szentesi Kinizsi–Kiskundorozsma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában