Helyi sport

2023.11.20. 10:45

Először kapott ki hazai pályán a Vidux-Szegedi RSE

Négy nap alatt másodjára találkozott a MAFC-cal a Vidux-Szegedi RSE, amelynek a bajnokságban már nem sikerült legyőznie a fővárosi ellenfelét, így hazai pályán szenvedett vereséget az Extraligában.

Delmagyar.hu

A megnyert kupameccs után a bajnokságban nem sikerült győzni a MAFC ellen.

Fotó: KOCSIS ALÍZ

A csütörtökön, a magyar kupa nyolcadddöntőjének első felvonásán aratott győzelmet követően ezúttal a bajnokságban találkozott a Vidux-Szegedi RSE és a MAFC. Jól kezdett a Tisza-parti gárda, majd az első megnyert szett után egy szoros játékot tudott megnyerni a fővárosi gárda, ezzel kiegyenlített. A harmadik játszmában a MAFC irányított, és magabiztosan hozta azt, így már a vendégek voltak előnyben. A negyedik játszmában el is dőlt a meccs, bár a szezon során többször vívott ötszettes csatát a szegedi gárda, ezúttal nem ment el eddig ez a bajnoki.  22–22-nél két vendég pont következett, amivel el is dőlt a meccs, a MAFC visszavágott a kupában elszenvedett vereségért. A Vidux-Szegedi RSE ezzel első vereségét szenvedte el hazai pályán a bajnokságban, legközelebb pedig szombaton a MÁV Előre vendégeként lép pályára.

Berkes Zoltán: Köszönöm a srácoknak, hogy többen betegen is vállalták a találkozót. Úgy mentünk bele ebbe a meccsbe, ahogy azt kell. Azaz fegyelmezetten, betartva azokat az utasításokat, amiket megbeszéltünk. A motivációval és az akarással egyáltalán nem volt baj, viszont a második játszmától sajnos rossz döntéseket hoztunk, amivel a MAFC-ot újra játékba hoztuk, magunkat meg egy picit lehúztuk. Amikor újra elkezdtük betartani a megbeszélteket, akkor már nem találtuk a meccs ritmusát, és pszichésen nem tudtunk visszatalálni a meccsbe. A betegségek a 3. szettben kiütköztek, emiatt például a blokkban sem találtuk a ritmust. Bár kis túlzással földbe döngöltek minket a játszmában, nincs valójában ekkora különbség a két csapat között, de a sok kis apró hibának ez lett a vége. Amire csütörtökön oda tudtunk figyelni, arra most nem. Kiszámítható volt a játékunk, amit ki is használt az ellenfél.

Vidux-Szegedi RSE – MAFC-BME 1:3 (25-18, 23-25, 15-25, 22-25)
Férfi röplabda Extraliga, alapszakasz, 8. forduló, Szeged, újszegedi sportcsarnok, 170 néző. Vezette: Szél, Horváth.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Gönczi, Kiss G., Pozzobon, Csányi. Csere: Borsi (liberó), Polyák (liberó). Kasnyik, Szepesi, Pintér, Honti, Sarnyai, Demcsák. Vezetőedző: Berkes Zoltán. 
MAFC-BME: Katona, Bandi, Oláh, Reyes, Altunaga, Kocsondi. Csere: Benkő (liberó), Tamási, Zeitler, Balogh, Sárik-Veress. Vezetőedző: Pápai Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában