Pakson helyt állt a Vásárhelyi Kosársuli

2023.12.17. 13:57

Nagyot küzdöttek

A tabella ötödik helyén álló Atomerőmű SE U23 vendégeként lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli a férfi kosárlabda NB I/B. Zöld csoportjában. A 12. helyezett vásárhelyi csapat tartalékosan is remekül tartotta magát a tehetséges paksiak otthonában, ám az utolsó negyed elején egy rövidzárlat eldöntötte a találkozót.

A Pakson vendégeskedő Hódmezővásárhely szoros vereséget szenvedett.

Fotó: Vásárhelyi Kosársuli

2023-ban utoljára lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli, de Paksra sem tudtak teljes kerettel elutazni a kék-sárgák: Balogh, Knyur és Pinnyey is hiányzott, így Utasi Gábornak felforgatott rotációval kellett pályára küldeni az együttest.

Ezzel együtt a paksiak számítottak esélyesnek, hiszen egyrészt a hét siker mellett mindössze négy szoros vereség áll a nevük mellett, másrészt a keretük húzónevei az A csoportos csapattal készülnek, Géringer például kulcsszerepet vállalt az előző fordulóban a Szedeák legyőzésében. A hazaiak igazolták a papírformát, bár a végén a vásárhelyiek nagy hajrát nyitottak, de csak hat pontra tudtak felzárkózni.

Utasi Gábor: – Nekem ma a srácok ugyanúgy győztesek, mintha megnyerték volna a meccset. Sajnos megint nem tudtunk teljes csapattal utazni, de aki ott volt, az megmutatta, hogy akarattal mennyi mindent el lehet érni. Nüanszokon múlott, hogy nem nyertünk, ez leginkább a rutintalanságnak tudható be, de ma mindenki odatette magát 100 százalékban. Büszke vagyok a csapat mai teljesítményére.

Atomerőmű SE U23–Vásárhelyi Kosársuli 99–93 (21–18, 26–23, 26–25, 26–27)
Férfi kosárlabda NB I/B., Zöld csoport, 13. forduló. Paks, ASE Sportcsarnok. Vezette: Téczely, dr. Danka, Szecsődi.
Paks: Kékesi 21/9, Heimann 16/6, Géringer 19/3, Imre 10, Sövegjártó 6. Csere: Nagy 7/6, Pajor 6/3, Inalegwu 6/3, Sáfrán 6, Arnold 2, Tolnai, Bene. Vezetőedző: Morgen Frigyes.
Vásárhelyi Kosársuli: Borbáth 4, Kass 12, Kelemen 37/18, Bálint 25/15, Karsai 6. Csere: Megyesi 7/3, Bősz 2, Kruzslicz, Filak, Ocskó. Vezetőedző: Utasi Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában