Megőriznék a helyüket

2024.01.22. 18:40

A felsőházig menetelt az újonc Makó FC az ősszel

Sorozatunkban összegezzük, milyen félévet zártak a labdarúgó vármegyei I. osztály csapatai, és hogyan készülnek a tavaszi folytatásra. A hetedik részben a Makónál érdeklődtünk.

Becsei Dávid

Jó őszi idényen van túl a Makó FC a megyeegyben.

Forrás: a Bordány SK Facebook-oldala

Felsőházi rájátszást érő pozícióban zárta az őszi szezont a Csongrád-Csanád vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a Makó FC. Az újonc huszonegy pontot szerzett eddig, a hatodik helyről várhatja a tavaszi folytatást egy ponttal megelőzve a Balástyát.

– Maximálisan elégedettek lehetünk az őszi teljesítményünkkel, hiszen másfél éve jóformán ez a csapat még nem létezett. Most pedig arról beszélhetünk, hogy feljutóként ott vagyunk a megyeegy középmezőnyének elején, ráadásul kizárólag makói származású játékosokkal a keretünkben – hangsúlyozta érdeklődésünkre Botlik Róbert, a Makó FC vezetőedzője.

Mindössze a listavezető SZVSE (55) és az őt követő Tiszasziget (38) lőtt több gólt a hagymavárosiaknál. Az Algyő, a Mórahalom és a Makó egyaránt harmincnégy alkalommal talált be az ellenfelek hálójába. A kapott gólok számával viszont kevésbé lehetnek elégedettek Botlikék, ugyanis harminckilencet kaptak, akárcsak a Bordány. Náluk többször csak az FK 1899 Szeged-SZEOL ellenfelei találtak be, negyvenhétszer.

– Tényleg sokat kaptunk, de tudjuk, miért, többnyire rögzített szituációkat követően. Nem szeretünk foggal-körömmel védekezni, igyekszünk minél többet támadni, ebben a felfogásban pedig benne van, hogy olykor az ellenfél többször is betalál, de dolgozunk azon, hogy ez változzon – tette hozzá.

Egyértelmű célkitűzésük a tavaszra, hogy megőrizzék a felsőházas helyüket. Ez nem lesz könnyű, mivel mindössze egy ponttal előzik meg a már alsóházas pozíciót elfoglaló balástyaiakat. Az első hatban végezni és ott folytatni a rájátszást nyugodtabb építkezést jelentene számukra, még több fiatalnak adhatnának lehetőséget.

December 9-én még bajnokit pótoltak és nyertek a Balástya ellen, a felkészülést pedig január 9-én kezdték el. Téli teremtornákon szinte az összes makói fiatal pályára lépett, az előttünk álló hétvégén pedig a domaszéki klubcsapatok teremtornáján játszanak majd.

Ami pedig az átigazolásokat illeti, munkahelyi elfoglaltságai miatt hazaigazolt Kiszomborra Dongó Dénes, míg visszatért Makóra Békéscsabáról a klub utánpótlásában nevelkedett Borbély Boldizsár. Kártyás Dávidra pedig súlyos térdsérülését követő rehabilitáció után számíthat majd ismét a fiatal átlagéletkorú makói csapat.

Így készülnek a vármegyei I. osztály csapatai a tavaszi folytatásra:

Balástya

DB Futball Bordány SK

Szentesi Kinizsi

FK 1899 Szeged-SZEOL

Hódmezővásárhelyi FC II.

Ásotthalmi TE
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában