Helyi sport

2024.01.22. 07:00

A folyamatos fejlődés a Balástya célja tavasszal

Sorozatunkban összegezzük, milyen félévet zártak a labdarúgó vármegyei I. osztály csapatai, és hogyan készülnek a tavaszi folytatásra. A hatodik részben a Balástyánál érdeklődtünk.

Vajgely Pál

Volt ok az örömre ősszel a Balástyánál.

Fotó: Török János

Az első hat fordulót nyeretlenül zárta a labdarúgó vármegyei I. osztályban a Balástya, ám ezt követően a következő kilenc mérkőzéséből hatot is megnyert a gárda, amelynek irányítását az ősz folyamán Kiss Máté helyett a csapat játékosa, Szádeczky Zalán vette át. Bár az őszt lezáró, korábbról elhalasztott találkozóját elveszítette a Makó ellen a balástyai csapat, így is csak egyetlen ponttal marad el a felsőházi rájátszást jelentő hatodik helytől, és 20 szerzett ponttal a hetedik helyen töltheti a téli időszakot.

Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Mindenki beleállt a munkába, megmutattuk azt, hogy velünk komolyan kell számolni ebben a bajnokságban. Bár hiányérzetünk is lehet, hiszen a pótolt meccset elrontottuk Makón, viszont itt van még egy tavasz előttünk, ahol jó eredményeket érhetünk el, várjuk a folytatást – mondta lapunknak Szádeczky Zalán, a Balástya játékos-edzője.

A csapat január első hetében kezdte meg a felkészülést, nagy létszámban, hetente három edzéssel készülnek a februári folytatásra. Az ásotthalmi győztes edzőmeccs után a Sándorfalva és a St. Mihály szerepel az ellenfelek között a téli gyakorlómeccsek sorában, a tavaszt pedig a Bordány elleni hazai, mondhatni hatpontos meccsel indítják majd. A balástyaiak keretében egyelőre nincs változás, ám elképzelhető, hogy lesz érkezőjük.

Előnyünk lehet, hogy együtt marad a csapat, egyre jobb az összhang a keretben. Nem tűzném ki célnak a hatodik helyet, bár megmutattuk, hogy a felsőházba valóak vagyunk. A mi célunk a folyamatos fejlődés, és fontos, hogy élvezzék a srácok a játékot, aztán meglátjuk, mindez mire lesz majd elég a szezon végére. Természetesen szeretnénk minél előrébb végezni a bajnokságban, viszont azt nem szeretném, hogy ha ez a hangulat, vagy a jó játék rovására menne – tette hozzá Szádeczky Zalán.

Így készülnek a vármegyei I. osztály csapatai a tavaszi folytatásra:

DB Futball Bordány SK

Szentesi Kinizsi

FK 1899 Szeged-SZEOL

Hódmezővásárhelyi FC II.

Ásotthalmi TE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában