Helyi sport

2024.01.19. 07:00

Rutint kell szereznie a bordányi csapatnak

Sorozatunkban összegezzük, milyen félévet zártak a labdarúgó vármegyei I. osztály csapatai, és hogyan készülnek a tavaszi folytatásra. Az ötödik részben a Bordánynál érdeklődtünk.

Vajgely Pál

Kiegyensúlyozottabb teljesítményt vár csapatától tavaszra Nagy Torma Ricsárd.

Fotó: Karnok Csaba

A nyolcadik helyről várhatja a tavaszi folytatást a DB Futball Bordány SK a labdarúgó vármegyei I. osztályban: a ligában újonc csapat az utolsó három mérkőzésén veretlen maradt, hét pontot szerzett, ezzel pedig kellemesebb helyzetbe hozta önmagát a téli pihenőre.

Édes-keserű – válaszolta Nagy Torma Ricsárd, a Bordány edzője arra a kérdésünkre, hogyan összegezné az őszi szezont. A bordányiaknál ugyanis akadtak nagy győzelmek, de bizony komolyabb pofonokba is beleszaladtak a félév során. Az SZVSE-től 7–1-es vereséget szenvedtek, az ősz végén a Hódmezővásárhelyi FC II. ellen viszont 8–1-re tudtak nyerni. 

A kötelezőket nagyjából hoztuk, hazai pályán azt gondolom, jól szerepeltünk. Most jutottunk fel, fiatal csapatunk van, viszont az idegenbeli meccsenken javítanunk kell. Stabilizálni szeretnénk a teljesítményünket, hiszen voltak nagy gólkülönbséget hozott mérkőzéseink, de a rutin megszerzésével ez is meglehet – mondta lapunknak a bordányiak edzője.

A kerettagok január 8-án találkoztak először a téli felkészülés során, és heti három edzéssel készülnek a tavaszi szezonra. Az első hétvégén egy csapatépítő programon vettek részt, kedden viszont már megvolt az első edzőmeccs is, a Kiskundorozsma ellen 2–0-ás vereséget szenvedtek a bordányiak. A Balástya elleni, február 10-i rajtig a Jánoshalmával, a SZEOL SC U19-es csapatával, valamint a szerbiai FK Vinogradarral játszanak felkészülési mérkőzéseket.

Újrakezdői és leállója is van a Bordánynak, amelybe visszatér a kapus Vasas Gábor, valamint Fodor Balázs is újrakezdi a játékot, Lőrinc Árpád tanulmányai miatt viszont szünetelteti azt. Az őszt az Újszentivánban töltő támadó, Táncos Bence a csapattal edz, de érkezése még nem mondható biztosra.

A Bordánytól csak négy pontra van a felsőházi szereplést jelentő hatodik hely, a jelenleg ott álló Makóval pedig hazai pályán találkozik a csapat a tavasz folyamán.

Megoszlanak a vélemények a csapaton belül, hogy kell-e nekünk a felsőházi szereplés. Elsődleges célunk a bennmaradás, de persze minél jobban zárjuk az alapszakasz küzdelmeit, annál kedvezőbb helyzetből várhatjuk az rájátszást – zárta Nagy Torma Ricsárd.

Így készülnek a vármegyei I. osztály csapatai a tavaszi folytatásra:

Szentesi Kinizsi

FK 1899 Szeged-SZEOL

Hódmezővásárhelyi FC II.

Ásotthalmi TE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában