Helyi sport

2024.02.29. 06:00

Az öregfiúk-válogatott avatja fel az új csengelei öltözőt

Hamarosan beköszönt a tavaszi szezon a labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei II. osztályú csapatoknál is. A rajt előtt a csapatoknál érdeklődünk, hogyan várják az idény folytatását, ezúttal a Csengele következik.

Vajgely Pál

Illusztráció: Földi Imre

Tizenkét mérkőzést követően 16 pont áll a Csengele neve mellett a vármegyei II. osztály tabelláján, ezzel a csapat a nyolcadik helyről várhatja majd a tavaszi rajtot.

Ilyen nehéz időszakot nem éltem még meg, mint az elmúlt nyáron. Huszonkét játékos igazolt Kistelekre, Bosánszki Mihállyal öten tartottak Csanytelekre. Végül sikerült egy tizennyolc fős keretet összehozni, és az ősz végére ugyan kezdtünk összeállni, de az idény közben is veszítettünk embereket, a végére tizenegy-tizenketten maradtunk. Szerencsére sikerült igazolnunk a télen, így megpróbáljuk becsülettel végigcsinálni a tavaszt, a célunk, hogy bent maradjunk az osztályban – mondta lapunknak Kun-Szabó Tibor, a klub elnöke.

Ami az átigazolásokat illeti, a rutinos támadó, Koncz Róbert Röszkéről érkezett a Csengeléhez, a komoly NB-s múlttal rendelkező Végh Ariel a budapesti Szabadkikötő csapatától tér vissza a Csongrád-Csanád vármegyei futball vérkeringésébe. Mellettük Fejes Bence Ausztriából hazatérve ismét Csengelén játszik, Jakab Máté pedig Kiskunmajsáról érkezett, a távozó oldalon pedig Kovács Ernő neve áll, aki felhagyott a labdarúgással.

A Csengele felkészülése február 1-jén kezdődött, heti két edzéssel, valamint egy edzőmeccsel készültek a tavaszi folytatásra. A Jászszentlászló ellen 2–1-es győzelmet aratott a csapat, míg Kiskunfélegyházán ugyanilyen arányú vereséget könyvelhettek el. A bajnoki főpróbának szánt mérkőzés elmaradt a Pálmonostora ellen, viszont a keret tagjai csapatépítő jelleggel részt vettek a hagyományőrző falusi disznótoros vacsorán.

A Csengelére vasárnap már bajnoki vár, vasárnap ugyanis folytatódik az ősszel félbeszakadt, Sándorfalva elleni mérkőzés. A meccs a 36. percben, 0–4-es állásnál szakadt félbe, vasárnap 14.30-tól innen folytatják a csapatok, majd egy héttel később a Csongrád lesz a gárda ellenfele hazai pályán.

Kun-Szabó Tibor kitért rá, elkészült az új öltöző Csengelén, amelyet április 25-én a magyar öregfiúk-válogatott avat majd fel egy gálamérkőzéssel. 

Így készülnek a tavaszi folytatásra a vármegyei II. osztály csapatai:

Algyő II.

Csanytelek
Röszke
Zsombó
Apátfalva

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában