Helyi sport

2016.12.17. 10:34

SZUE: nemzetközi rekordot döntöttek

Két szempontból kimagasló évet tud maga mögött a Haász SZUE: az ország egyik legnagyobb vidéki utánpótlásbázisa nyolc úszóját indította nemzetközi versenyeken, az első olimpikonnal pedig egy álom vált valóra. Gellért Gábor vezetőedző értékelte az esztendőt.

Papós Tamás

Még nincs végleges összesítés, de a papírforma szerint idén is a legjobb tíz magyar úszóegyesület közé tartozott a Haász SZUE. Ezt már megszokhattuk, ahogy a hazai mellett a nemzetközi helytállást is, utóbbiban pedig most új klubrekord született.


– Nemzetközi viadalokon idén nyolc versenyzőnk képviselte Szegedet – büszkélkedett [namelink name="Gellért Gábor"] vezetőedző.


– Az ifjúságiak közül a Fábián testvéreket emelném ki, hiszen Milán szerezte egyetlen nemzetközi érmünket idén, Fanni pedig 100-tól 800 méterig minden távon korosztálya legjobb gyorsúszója. Utóbbi azért is fontos, mert számonként csak egy magyar kerülhet ki a 2017-es európai ifjúsági olimpiai fesztiválra, amit Győr rendez. Fanni ezért mindent megtesz, a közép-európai országok serdülőbajnokságáról is három arany- és két ezüstéremmel tért haza.


A felnőttek közül természetesen [namelink name="Olasz Anna"] olimpiai szereplése volt kiemelkedő élmény.


– Régi álmunk vált valóra azzal, hogy olimpikont neveltünk ki. Ez a tény, és az országos helyezéseink is bizonyítják, hogy továbbra is az egyik legnagyobb vidéki utánpótlásbázis vagyunk. Szó szerint is, hiszen a sportuszodát már kinőttük, hét edző 300 tanítvánnyal foglalkozik. Szabadidősport tagozatunkhoz 100 gyerek tartozik, sokan oktatásra járnak hozzánk, illetve 117 igazolt, bajnokságokban induló versenyzővel büszkélkedhetünk. Ami még jobban kitűnt ebben az évben, hogy folytatjuk a hagyományokat, Szeged ugyanis továbbra is sok tehetséges gyorsúszóval rendelkezik, ebben az úszásnemben mindig is erős volt ez a város – zárta mondandóját a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában