Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Állatotthonba kerülnek a lakótelepi macskák - 15 cicát tartott a panellakásban egy vásárhelyi asszony

Állatotthonba kerülnek a lakótelepi macskák - 15 cicát tartott a panellakásban egy vásárhelyi asszony
Végül már sem a négylábúak, sem a maga élelmezésére nem futotta a nyugdíjából, és a szagot sem bírták a lakók - okkal.
- Most három macskát viszünk el, korábban már nyolcat elszállítottunk a Mázlis Kisállatotthonba - mondta a telep vezetője, Zagyi Imre, aki naponta 96 kutyáról és 70 macskáról gondoskodik.

Zagyi saját pénzéből évente 4 millió forintot áldoz az otthon fenntartásra. A macskákat egy Hódtó utcai panel 3. emeletéről viszik el, ahol egy idősebb nő 15 cirmost tartott a lakásában. Végül már sem a négylábúak, sem a maga élelmezésére nem futotta nyugdíjából.

Ottjártunkkor kiderült, az egyik macska ráadásul kicsiket is hozott most világra – dobozban pihent a jövevényekkel. A lépcsőházban és a lakásban kibírhatatlan szag uralkodik.
 

A szomszédok sem bírták, többször jelezték a problémát, feljelentést tettek, amely végül eljutott Borka Attila járási főállatorvosig, aki arra kérte a vásárhelyi állatvédőket: helyezzék biztonságba a macskákat, ne kelljen őket elaltatni. A felhívásra csak a vásárhelyi-kishomoki Zagyi Imre reagált aki a hímek ivartalanításáról, orvosi ellátásáról is gondoskodik.

A macskák tiltakoztak a befogás ellen, sokáig kicsúsztak Zagyi Imre és segítője, Kádas Judit kezei közül, de végül a hordozóban kötöttek ki. Keservesen nyávogtak, nem tudhatták: a kisállatotthonban jobb élet vár rájuk, ahol rendszeresen kapnak enni, vigyáznak az egészségükre, oltást kapnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vandálok taposták ki a virágokat a mindszenti templomnál, adományokból épült újra a kert

Vandálok taposták ki a virágokat a mindszenti templomnál, adományokból épült újra a kert
A mindszenti katolikus hívek kis virágszigeteket alakítottak ki a templom és az úttest között. Ám valakiknek szúrta a szemét a szép környezet. Vandál módon kitaposták a növényeket. A hívek újabb adományokból újraépítették a kiskerteket. Tovább olvasom