Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Az olimpiai játékok összes kabaláját ismerik már a vásárhelyi diákok

Hódmezővásárhely - Az olimpiai játékok összes kabaláját ismerik már a vásárhelyi Eötvös-iskola diákjai, akik részt vettek az első nemzetközi kvízversenyen.
– A kabalák felismerése jól ment, de az 1996-os olimpiai keresztrejtvény nehéz volt, és nem sikerült – emlékezett vissza Kovács Levente. A vásárhelyi fiatal három diáktársával, Károly Fannival, Jankelic Ivánnal és Visnyei Dáviddal bejutott a magyar és a szlovák olimpiai akadémia által rendezett ötkarikás kvízverseny döntőjébe, ahol hatodikok lettek.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakképző Iskola diákjai több fordulóból álló internetes selejtezőből jutottak tovább. – Mindent angolul kellett csinálni – mondta Fanni. A fiatal lány hozzátette, a feladatok megértésével nem volt gondjuk.
 
Visnyei Dávid, Kovács Levente, Károlyi Fanni és Jankelic Iván nem csak elméletben ismeri a sportokat. Fotó: Sztanó Zsuzsanna
Visnyei Dávid, Kovács Levente, Károlyi Fanni és Jankelic Iván nem csak elméletben ismeri a sportokat. Fotó: Sztanó Zsuzsanna

Elmesélte, a képfelismerés során Kolonics György kétszeres olimpiai bajnokról kellett megválaszolniuk kérdéseket, de a kérdéssorok között szerepelt a magyar és a szlovák kajak-kenu sport is. Az atlantai olimpia többször előkerült a döntőben, hiszen szinte az összes bajnokról kérdeztek valamit.

– Jó csapatot sikerült összeállítani. Nem kellett őket győzködni, jöttek, és készültünk a versenyre – mondta Sztanó Zsuzsanna. A diákok felkészítője hozzátette, a versenyzők az iskola sportosztályos tanulói. A fiúk fociznak, Fanni úszó. A versenyt végül a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium nyerte. A második helyen egy váci, a harmadikon a szlovák nyitranováki iskola zárt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máshová építették a bejárót, oszlop került a közepébe

Máshová építették a bejárót, oszlop került a közepébe
Egy tanyabejáró kellős közepébe került a nagyfeszültségű villanyoszlop a 47-es főút felújítása során. Tovább olvasom