Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Felvidéki újságot is támogat Vásárhely

Hódmezővásárhely - Tizennyolcmillió forintot különített el Hódmezővásárhely önkormányzata a költségvetési keretből a határon túli magyar ügyek támogatására – tudtuk meg Berényi Károly települési képviselőtől, a határon túli magyar ügyek tanácsnokától.
A város ily módon szeretné segíteni az anyaország határain kívül élő magyarok hagyományőrző, kulturális programjait. Eddig 28 ilyen ügyben döntöttek, így a Pozsonyban havonta megjelenő Itthon című nemzeti kulturális lap kiadásának támogatásáról is határoztak.

Az idén indult, ötezer példányban megjelenő lapot 2 ezer euróval, azaz félmillió forinttal segíti a város.

Az erről szóló megállapodást a minap írta alá a városháza dísztermében Batta György író, az újság főszerkesztője, akit elkísért Vásárhelyre Hrubík Béla, a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség elnöke, a lap alapítója és kiadója, valamint M. Nagy László fotóriporter. A vendégeket Berényi Károly önkormányzati képviselő és Kószó Péter alpolgármester köszöntötte.

Az Itthon című havilap a nemzeti összetartozás és a közös kulturális kincsek fontos szócsöve Szlovákiában. Az újság a www.felvidek.ma honlapon is olvasható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turnéra indul a vásárhelyi színtársulat

Hódmezővásárhely - Két éve alakult meg a vásárhelyi felnőtt színjátszó kör. A társulat ötlete Rostás… Tovább olvasom