Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Forradalomról és megtorlásról is emlékeznek az Emlékpontban

11. éve tartják meg Vásárhelyen a nemzeti emlékezet hetét. Szemezgessenek a programokból!
– Az Emlékpont őszi rendezvényei minden évben kapcsolódnak a tudomány napjához és a Vásárhelyen 11. éve megtartandó nemzeti emlékezet hetéhez – mondta Miklós Péter intézményvezető a következő hónapok programjairól.

A nemzeti emlékezet hete az 56-os forradalmat és szabadságharcot, a hozzá vezető utat mutatja be a közönségnek tudományos konferenciákkal, könyvbemutatókkal, rendhagyó történelemórákkal. Miklós Péter szólt arról is, hogy az 1957-es megtorlások 60. évfordulójához kapcsolódva október 25-én ebben a témakörben rendeznek konferenciát.

Az Emlékpont filmvetítéssel is készül: Stefka István és Csurka Dóra Nem vallott, eltemetve című alkotását vetíti. A mozi Dózsa László színész sorsát mutatja be. A vásárhelyi diákok rendhagyó történelemórákon találkozhatnak a negyvenes–ötvenes évek eseményeinek ma is élő helyi résztvevőivel, például Arany-Tóth Ferenccel és Aranyossy Ildikóval. Az ősz folyamán megemlékezik az Emlékpont a vásárhelyi és a vidéki zsidóság múltjáról – konferenciával, valamint október 19-étől az I. világháborús zsidó emlékeket bemutató kiállítással, utóbbi az intézmény galériájában lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meggyalázzák a sírokat olvasónk szerint - őzek pusztítják a csokrokat a katolikus temetőben

Meggyalázzák a sírokat olvasónk szerint - őzek pusztítják a csokrokat a katolikus temetőben
Ami az őzeknek fogyasztható, azt megeszik a vásárhelyi katolikus temetőben. Egy magasabb, ép kerítés… Tovább olvasom