Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Kéktó Fesztivál - az alapítóra is emlékeznek

Hódmezővásárhely - Kilencedszer rendezik meg mától vasárnapig a Kéktó Fesztivált Vásárhelyen, a Rárósi út 9-es kilométerénél.
Ma 13 órakor a hagyományos lovas zarándokúttal kezdődik a program a fajtaalapító mén, a Furioso Senior (1836) szülőhelyére. A Derekegyház-Tompaháton lévő Furioso Emlékparkban megemlékeznek Kucsora Istvánról, a Kéktói Ménes alapító tulajdonosáról. Este 20.30-tól koncertek következnek a Rárósi út 9-es kilométerénél lévő színpadon.

Holnap 9.30-tól startol a szabadidős lovas ügyességi viadal, az I. Kéktói Kucsora István Emlékverseny. Lesz még távcéllövő íjászverseny, a kéktói kisasszonyok karusszelbemutatója, hagyományos magyar lófajták bemutatója, kishuszár karusszel Kucsora István emlékére és koreai harcművészeti bemutató. Veterán motorokat, gépjárműveket is láthatnak az érdeklődők, és lesz malacfogó verseny is. Este 20.20-tól vásárhelyi együttesek koncerteznek.

Vasárnap 8 órakor indul az Ismerd meg Rárós-Kéktót! lovas tájékozódási verseny, ezt követi 9-től a fogathajtás, szintén Kucsora István emlékének ajánlva. Startol a főzőverseny is, és 11 órakor kezdődik a Kéktóhoz is köthető Furioso-North Star lovak országos tenyészszemléje és bírálata a lovaspályán. A vendégek láthatnak Nagy Ákostól és fiától, Leventétől hun–magyar lovaskultúra- és lovas harcművészeti bemutatót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogosan kéri a vásárhelyi kórház a 2012 óta ki nem utalt 264 millió forintot

Jogosan kéri a vásárhelyi kórház a 2012 óta ki nem utalt 264 millió forintot
Egy ,,finanszírozási megoldás" érdekében nem utalta tovább 2012-ben a vásárhelyi önkormányzat azt a 264 millió forintot, amely az Erzsébet kórházé. Az intézmény most igényt tart erre az összegre, de ha egyszerre kifizetnék, megterhelné a város költségvetését. Tovább olvasom