Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Nyomoznak az MSZP-s Nagy Ernő lakásügyében

- A feljelentésünk nyomán a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság megindította a nyomozást Nagy Ernő lakásügyében, hamarosan következhet a tanúk meghallgatása - közölte tegnap sajtótájékoztatón Hegedűs Zoltán, a Fidesz- KDNP frakcióvezetője.
A politikus felhívta a figyelmet: júliusban lesz 2 éve, hogy üresen áll az a lakás, melyet Nagy Ernő lányának jogtalanul, 40 százalékkal olcsóbban akartak átjátszani. Hozzátette azt is: még nem történt meg az ingatlan visszaadása, ez a szerdai rendkívüli közgyűlésen derült ki egyértelműen. Akkor a szocialista önkormányzati képviselő azt mondta, amint meglesz a lánya által felkért igazságügyi szakértő értékbecslése, azonnal visszaadják a belvárosi lakást.

Hegedűs kifejtette: ha nem kérik vissza a lakás felújítására költött közel 400 ezer forintot, akkor miért kell újabb 220 ezerért szakértői vélemény az elvégzett munkák igazolására, elég lenne elővenni a számlákat. Ezzel kapcsolatban Nagy Ernő közgyűlési felszólalásában azt közölte – amit már többször elmondott –, a lakást visszaadják, de nem kérnek térítést az elvégzett felújításokért, viszont a lánya ragaszkodik ahhoz, hogy kirendelt szakértő mérje fel, mekkora értékű munkával fejlesztették.

A fideszes politikus a fentiekből arra következtetett: Nagy Ernő és lánya azért nem kérik vissza a pénzt, mert taktikáznak, még nem mondtak le arról, hogy a belvárosi ingatlant megszerezzék. Húzzák az időt, hátha a helyhatósági választásokat követően – mikor Nagy Ernő már nem lesz képviselő, korábban ugyanis bejelentette, nem indul – civilként valahogyan mégis a birtokukba kerülhet, hűsége jutalmául – vélekedett. Hozzátette: Nagy Ernőnek a korrupciós botrány miatt már régen le kellett volna mondania minden tisztségéről, mégsem tette.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cipőket loptak Vásárhelyen

Cipőket loptak Vásárhelyen
A vásárhelyi rendőrök őrizetbe vettek egy 25 éves férfit és egy 26 éves nőt, akik egy helybeli… Tovább olvasom