Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

A hiúság vására: a Szépségkirálynő kulisszái mögött

Kecskemét – Mi az, ami egy szépségkirálynő-választás kulisszái mögött zajlik? Kapkodás, villámsebességgel való öltözés, smink- és frizuraigazítás mindez megfűszerezve hatalmas adag izgalommal és feszültséggel. És mi látszik mindebből a színpadon? Tökéletes mosolyok és álomszép nők.
Sandra Bullock FBI-ügynökből szépségkirálynővé vált ahhoz, hogy bejuthasson a szépségversenyek titokzatos, csillámportól varázslatos kulisszái mögé. A delmagyar.hu-nak ennél jóval egyszerűbb volt a dolga, hiszen Kecskemét saját beépített szépséggel büszkélkedhet: Katona Renáta az utolsó fordulóba is bejutott a Szépségkirálynőben, így az utolsó másodpercekig izgulhattunk érte és a koronáért. Pár nappal a nem mindennapi megmérettetés után a 19 éves barna szépség mesélt nekünk a színfalak mögötti világról.

A lányok külön produkcióra készülnek, Caramellel és Trokán Nórával készülnek színpadra állni.
A lányok külön produkcióra készülnek, Caramellel és Trokán Nórával  lépnek fel.

– Mindenki tudta, mi a dolga, minden feladatot percre pontosan kellett végrehajtani. Asszisztensek sora vett körül bennünket: egyik a sminkünket tökéletesítette, a másik a hajunkat állította be, a harmadik a ruhánkat igazította meg, aztán irány a színpad. Hatalmas volt a hajtás. Elhúzódott a főpróba, ezért a műsor kezdete előtt mindenki nagyon kapkodott, rendesen megizzasztott minket a feladat, hogy minden tökéletes legyen. Egész nap egyetlen tojást ettem meg, nem volt időnk lakmározni, de az izgalom miatt nem is tudtunk leerőltetni a torkunkon, csak egy-egy falatot – emlékezett vissza a Szépségkirálynő előkészületeire Katona Renáta.

Chipset és csokit csempésztek a táborba a lányok

A 19 éves szépség elárulta a felkészítő táborban az otthoni ízek és az édesség hiányzott neki a legjobban. A lányok cukor- és sómentesen étkeztek, hogy a szervezetük kitisztuljon. – Akadt, aki nem bírta ki nassolás nélkül és titokban falta a chipset. Én diétás csokit csempésztem be, amit aztén a csajokkal majszoltunk el. Anyukám pedig a kedvenc sütimmel érkezett a versenyre. Az eredményhirdetés után jóízűen faltuk fel a lányokkal – mondta nevetve Reni.

Reni a színpadon. Fotó: TV2.
Reni a színpadon. Fotó: TV2.

Az édesség mellett az alkohol is tiltólistára került. A családtagok és a barátok távolléte is erőt próbáló feladatnak bizonyult, illetve a feszített munkatempó viselte meg a 24 döntőst. – Szeretethiányban szenvedett mindenki, keveset tudtunk telefonálni. Voltak, akiknél el is tört a mécses, mert hiányzott a szerelmük. Egy ilyen tábor próbára teszi az ember lelkierejét, de nem fordult meg a fejünkben, hogy feladjuk a versenyt – avatta be Reni a delmagyar.hu-t abba, hogyan változott a hangulat percről-percre.

Reni korona nélkül si boldog

A kecskeméti lány bejutott az utolsó fordulóba is, így fürdő- és koktélruhában, illetve nagyestélyiben is megmutathatta magát a zsűrinek, a nézők pedig izgulhattak az utolsó pillanatig, hogy Reni célja, a Miss Universe cím elhódítása teljesül-e. Végül korona nem került a barna szépség fejére.

Reni a szobatársával, Edinával a Talent Show után. A kecskeméti jelölt Jackót imitálta.
Reni a szobatársával, Edinával a Talent Show után. A kecskeméti jelölt Jackót imitálta.

– Azt hittem, csalódottabb leszek, de az eredményhirdetés után több zsűritag is felkeresett a backstage-ben, és elmondták, maximális pontszámot kaptam tőlük. Örülök annak, hogy maradandó nyomot hagytam bennük, és, hogy ennyi pozitív visszajelzést kaptam. Ennek így kellett történnie, nem is bánom, hogy nem lettem királynő, hiszen rengeteg kötelezettségnek kellene eleget tennem, és számomra most a tanulás az első, az érettségi még előttem áll. Tisztában vagyok a hibáimmal is, ezeket igyekszem kiküszöbölni, és ki tudja, lehet, hogy egyszer még újra versenybe szállok a koronáért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vereséggel rajtolt a KTE a bajnokságban

A KTE-nek jóformán esélye sem volt a bajnoki nyitányon a Paks otthonában. A hazaiak három góljuk mellett két kapufát is rúgtak. Online tudósításunk. Tovább olvasom