Jegyzet

2024.05.11. 10:00

Az év tesitanára, szerintem

Tábori Szilvia

A sport szeretetéről, felmenőik, mentoraik inspiráló magatartásáról, elhivatottságról és értékrendről vallanak bemutatkozó videóikban azok a pedagógusok, akiket jelöltek az Év tesitanára 2024 elismerésre. 

Saját bőrünkön tapasztalva mindannyian tudjuk, egy életre meghatározhatja viszonyunkat a testmozgáshoz az, milyen élményeket szereztünk általános iskolás éveink testnevelés óráin. A tanárok felelőssége részben, hogy ami gyermekként szinte még csak játék, felhőtlen közösségi élmény, az felnőttként – ezernyi mozgásformában – velünk maradjon a hétköznapokban. Megőrizve kondíciót, védve egészséget, támogatva lelki épséget. Az élethosszig tartó kitartáshoz tehát valahol általános iskolában szerezzük a muníciót. 

Az Év tesitanára elismerésért Magyar Diáksport Szövetség és a Mediaworks közös kampányában most mindannyiunk szavazata is számít. Vármegyénként és kategóriánként a versenyben maradt jelöltek közül ugyanis mi választjuk ki, kik nyerjenek és jussanak az országos döntőbe. A Csongrád-Csanád vármegyei kisiskola kategóriában van csongrádi, makói, szegvári és egy hódmezővásárhelyi pedagógus. Bemutatkozásuk alapján mind kiváló, elkötelezett szakemberek, ám én egyelőre csupán egyiküket ismerem személyesen. Így voksomat, bevallom, neki adtam.

István a sajátos nevelési igényű vásárhelyi Aranyossy Ágoston Református Iskola testnevelője; hivatása iránt az egyik legelkötelezettebb, akit valaha ismertem. Nem ismer lehetetlent. Véleménye szerint a szakmai tudás mellett rengeteg emberi gesztus, osztatlan figyelem, érzékenység, empátia kell választott hivatásához. A spektrum nagyon széles ott, ahol ő dolgozik, nincs egyetlen hatékony technika, mégis emberségével és szakmai felkészültségével valóban utat talál mindenkihez.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában