Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Idén is Józsika kocsija volt a legszebb - galériával

Kecskemét - A Hírös Hét zárónapján a gyerekeké volt a főszerep. A fesztivál egyik legrégibb hagyománya, a babakocsis felvonulás idén is sikert aratott.
Autók helyett virágokkal, lufikkal, és különféle terményekkel feldíszített babakocsik vették birtokba a kiskörutat vasárnap délután. A Katona József Színháztól induló menet az első Hírös Héthez fűződő hagyományt elevenítette fel. Akkor háromezren vettek részt a Kecskemét a gyümölcs és a gyermek városa jelmondattal meghirdetett felvonuláson.

Idén több tucat babakocsival indultak a családok a rendhagyó sétára. A menet élén a tavalyi győztes lovaskocsivá alakított kocsija haladt. Guttyán Józsika ingben, mellényben, kalappal a fején ült hintalova mögött. - Tavaly napraforgókkal feldíszített kocsival indultunk – mondta a huszonegy hónapos Józsika anyukája, Guttyán-Varga Mariann. – Az idei díszítés ötlete az én fejemből pattant ki, a kivitelező pedig a férjem volt. A babakocsi oldalát deszkákkal fedtük be, hogy jobban hasonlítson egy lovaskocsira, elé pedig befogtunk egy hintalovat – tudtuk meg a háromgyermekes anyukától.

Mellettük haladt Johanna egy napraforgóval díszített kocsiban ülve. – Már tavaly is elhoztuk a kislányunkat. Idén napraforgóval díszítettük a kocsit. A munkába Johanna is besegített, hiszen nagyon nagy kertész – árulta el a tizenöt hónapos kislány apukája, Bevíz Pál.

Babakocsis felvonulás Kecskeméten - GALÉRIA (Fotók: Nagy László)

A menet közepén a kétéves Fernando csücsült a kocsijában, méghozzá nem is akármilyenben. Járgányát ugyanis pálmalevelek fedték. - A férjem kubai, azért díszítettük a kocsit félig kubaira és félig magyarra. A lányokon, a hétéves Vikin, és a kilencéves Veronikán pedig kubai iskolás egyenruha van – mondta az anyuka, Ambrus Lilla, miközben lányai pálmalevéllel legyezték Fernandot.

A menet végén egy hajóvá varázsolt testvérbabakocsit tolt Bíróné Krajcsovszki Zsuzsa. - Az ötletgazda és az alapanyag beszerzője is én voltam. A díszítés körülbelül három órát vett igénybe, de ebbe már a család többi tagja is bekapcsolódott. Elöl ül Petra, a másfél éves nagylányom, hátul pedig a négyhetes kisöccse, Máté. Van mentőövünk és még egy vasmacskánk is – mutatta Zsuzsa.

Babakocsis felvonulás a Hírös Hét zárónapján from Delmagyar.hu - Kecskemét on Vimeo.

Babakocsis felvonulás a Hírös Hét zárónapján

Mellettük haladt a menet legrégebbi babakocsiját tolva a büszke nagypapa, Gyenes Ferenc. - Ötven-hatvan éves lehet ez a kocsi. A fiam kislánya, Éda Anna ül benne, aki februárban volt egyéves – tudtuk meg Gyenes Ferenctől, aki saját maga díszítette fel unokájának a kis kocsit.

A menet végállomása a főtéri nagyszínpad volt, ahol Zombor Gábor polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd kiderült, a zsűri szerint kié lett idén a legszebb babakocsi. Különdíjat vehettek át Fernando szülei, egy kardvirágokkal díszített járgány tulajdonosai, a hajóban utazó gyerekek, valamint a Horvát testvérek, Angéla és Katika anyukája. A harmadik helyezett Lassú Benedek kis babakocsija lett, a második Gyenes Éda Anna gyönyörű, fehér járgánya. A zsűri pedig idén is Guttyán Józsika kocsiját ítélte a legszebbnek.

A díjátadó után a Forradalom utcai és az Árpádvárosi óvodások léptek színpadra, majd a Hírös Néptánc Tanoda adott műsort. A gyerekeket a történelmi egyházak képviselői, Varga Nándor református vezetőlelkész, Jeney Gábor katolikus plébános és Hulej Enikő evangélikus lelkész áldotta meg.

Sikerrel zárult a Hírös Hét

A Hírös Hetet szervező Fesztiváliroda igazgatója, Csabai Lili a delmagyar.hu-nak elmondta, számukra mindenképpen nagy siker az idei fesztivál, mivel először szervezték meg ilyen felállással. - Büszke vagyok erre a fesztiválra. Rengeteg a kiállítónk, a 143 faház önmagáért beszél. Nagyon sok kulturális és gasztronómiai programmal készültünk, melyekkel nagyon sok látogatót sikerült megszólítanunk. Próbáltuk olyan programokkal megtölteni a Hírös Hetet, mely minden korosztály számára érdekes lehet. A nagyszínpadi produkciók közül a Hooligans koncertje óriási tömeget vonzott, de hasonló sikere volt mindkét estének, amikor tűzijátékkal vártuk a fesztivál látogatóit. A kistérségi programokra is nagyon sokan voltak kíváncsiak, és az Iparkamara Hírös Vacsorája is soha nem látott népszerűségnek örvendett – összegezte Csabai Lili.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Técsy Attila győzött a díjugrató OB-n

A felnőtt döntő előtt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte a versenyzőket és a… Tovább olvasom