Szeged

2020.11.24. 10:17

Szerb embercsempészt tartóztattak le

Egy erdei bekötőútnál fogták meg a rendőrök.

delmagyar.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során benyújtott indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit, aki 5 illegális határátlépő Nyugat – Európába csempészését kísérelte meg.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020.november 20. napján 10 óra 45 perckor felvett az általa vezetett gépkocsiba 5, magát szír nemzetiségűnek valló személyt, akik röviddel azt megelőzően illegálisan lépték át a magyar-szerb államhatárt. Az ezidáig ismeretlen megbízóival a gyanúsított abban állapodott meg, hogy a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkező utasait Nyugat – Európába szállítja. Ennek érdekében a férfi a cselekményt megelőző napon egy bérelt gépkocsival belépett Magyarország területére, majd az autópálya pihenőben aludt, várva, hogy a megbízói elküldjék azokat a GPS koordinátákat, ahol az illegális határátlépőket fel kell vennie. A gyanúsított miután a koordinátákat megkapta, Deszk külterületére hajtott, ahol egy erdei bekötő útnál megállt. – írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A megyei rendőr-főkapitányság járőrei a férfit az illegális határátlépők gépkocsiba való beszállása során igazoltatás alá vonták, előállították, majd őrizetbe vették. Az államhatár átlépéshez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának

elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be, a szabadlábon történő védekezés érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!