Kistelek és környéke

2019.08.08. 14:22

Prágában és Nagybecskerekben is felléptek, külföldön is sikeresek a kisteleki fúvósok

Két sikeres külföldi fellépése is volt nyáron a kisteleki Id. Vándor Rudolf Fúvószenekarnak. Azt követően, hogy Nagybecskerekről elhozták egy nemzetközi verseny fődíját, Prágában is ők aratták a legnagyobb sikert az ott megrendezett össz­művészeti fesztiválon.

T.K.

Két külföldi fellépése is volt az elmúlt időszakban a kisteleki Id. Vándor Rudolf Fúvószenekarnak. Júniusban Nagybecskereken, júliusban Prágában zenéltek – mindkét helyen hatalmas sikerrel.


–Februárban Prágában rendeztek fúvószenekari versenyt, amelyen azért tudtunk volna el­­indulni, mert pályázaton nyertünk hozzá pénzt – mesélte a zenekart vezetője, Czirok Zoltán. – Technikai okok miatt végül az az utazás nem jött össze, idén nyáron azonban fel tudtuk használni az összeget, nem is egy, hanem két fellépésre.

Az 50 fős társulat először a Vajdaságban egy nemzetközi versenyen vett részt. A Begej Festen 8 zenekar mutatta meg tudását, két román, öt szerb és hazánkat egyedüliként képviselve a a kistelekiek. Ők végül a legtöbb ponttal elhozták a fő­díjat.

Ahol csak fellépnek a kisteleki fúvósok, sikerük van.

Ahol csak fellépnek a kisteleki fúvósok, sikerük van.

– A verseny után jött a lehetőség, hogy elmehetünk Prágá­­ba, amit örömmel vettünk, hiszen sajnáltuk a februárban elmaradt utat. Egy összművészeti fesztiválra kaptunk meghívást, ahol a néptáncosok, mazsoret­tek, kórusok és népzenei együttesek mellett együttesek is kaptak bemutatkozási lehetőséget – mesélte Czirok Zoltán. – Magyar, lengyel, szlo­­vák, görög, spanyol és egy távol-keleti csapat is érkezett a július végi programsorozatra, ahol az utcai járókelők előtt léptünk fel. Hatalmas megtiszteltetés volt, hogy az egyik nap a Rudolfinum melletti színpadon játszhattunk.


Bár ezen a fesztiválon nem osz­­tottak díjakat, a zenekarve­zető úgy ítélte meg, hogy ők aratták a legnagyobb sikert.


– Este közel ötszázan álltak körül bennünket. Nem is gondoltuk volna, hogy egy utcai koncerttel ilyen sok embert el lehet érni. A népszerűségünknek egyébként valószínűleg az volt az oka, hogy a hagyományos fú­­vószenekari repertoár mellett film­zenéket, musicaleket, illetve magyar és külföldi slágerek feldolgozását is játszottuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!